Inițializează o căutare

SAMGPL

Scrimă, juniori. George Dragomir și Răzvan Stănescu, piesele grele ale României la Foggia

Sfârşitul săptămânii trecute a adus o nouă confirmare a valorii şcolii de sabie ialomiţene. Elevii antrenorului Marin Cruţu au fost principalele arme „de atac” ale naţionalei tricolore de juniori care a terminat competiţia italiană pe poziţia a cincia. Rezultatul obţinut la sfârşitul săptămânii trecute poate fi catalogat ca unul istoric, fiind cel mai bun obţinut de naţionala tricoloră de juniori.


Cu Dragomir şi Stănescu în formă foarte bună de joc, secondaţi de Rareş Ailinca şi Andrei Păştin, România a trecut în optimile de finală de Ungaria cu 45-43, dar au pierdut în cea mai frumoasă confruntare a turneului italian în faţa selecţionatei ţării gazdă. Înfrângerea cu 45-34 i-a trimis pe Stănescu et comp. în turneul pentru locurile 5-8.

În această fază a competiţiei, România a trecut de Spania cu 45-36 şi în meciul decisiv pentru clasarea între primele cinci echipe ale Europei au dispus de Marea Britanie cu un categoric 45-23.

„George Dragomir a fost omul decisiv în meciul cu Ungaria, când a întors scorul de la 40-38 pentru unguri care erau favoriţii 7 ai turneului şi au trebuit să se declare învinşi. Dincolo de evoluţia băieţilor mei, trebuie spus că saltul valoric al României a fost unul uriaş. Am început turneul de pe poziţia a zecea în ierarhia valorică a competiţiei. Ca să nu mai spun că la începutul anului trecut eram clasaţi pe poziţia 17 în clasamentul Federaţiei Internaţionale de Scrimă”, ne-a declarat Marin Cruţu, antrenorul lotului de scrimă de la CSS Slobozia.

În cadrul aceleiaşi competiţii, echipa de floretă junioare cu Rebeca Cândescu, Andreea Gheorghe, Anca Săveanu şi Teodora Sârbu s-a impus în optimi cu 45-35 în faţa reprezentativei Marii Britanii, dar a cedat în faţa Germaniei cu 35-42. În turneul pentru locurile 5-8, româncele au cedat uşor în faţa naţionalei Franţei, cu 42-22, dar s-au „răzbunat” pe Ucraina de care au dispus cu 45-37 în meciul pentru locurile 7-8.

Reveniţi deja acasă, George Dragomir şi Răzvan Stănescu pregătesc la această oră participarea la un alt turneu internaţional extrem de puternic, competiţia urmând să fie găzduită la sfârşitul săptămânii de Centrul de Pregătire de la Buftea.

// AUTOR: Robert-Viorel Dincă / FOTO: Facebook


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare