Inițializează o căutare

SAMGPL

Interlopul slobozean suspectat că şi-a omorât rivalul călcându-l cu maşina de mai multe ori, este liber

În vara anului trecut, în a doua parte a lunii august, Marian Toma (48 de ani), un bărbat din cartierul slobozean Bora, rudă cu interlopul Gigi Piticu, a fost ucis într-un scandal cu membrii unei familii rivale.

Martorii oculari au susţinut de la început că responsabili de moartea lui Marian Toma sunt fraţii Stanciu – Cristian şi Nicuşor Stanciu.


Situaţia ridica multe semne de întrebare. Nicuşor Stanciu fusese condamnat de la 3 ani de închisoare pentru proxenetism încă din luna noiembrie 2017, decizia rămânând definitivă la sfârşitul lunii ianuarie 2018, după ce Curtea de Apel Bucureşti a respins apelurile făcute de inculpat şi organele judiciare. Cu alte cuvinte, proxenetul s-a plimbat liber şapte luni de zile, şi, probabil, a participat şi la uciderea unui rival.

Revenind, într-o săptămână, oamenii legii n-au reuşit să le dea de urmă celor doi interlopi. Nu ştim dacă ar fi putut s-o facă, având în vedere că, într-un final, fraţii Stanciu s-au predat singuri, pe data de 29 august 2018: Nicuşor Stanciu, ca să-şi execute pedeapsa primită pentru proxenetism, iar Cristian Stanciu, pentru că aflase că este căutat.

Interlopul arestat pentru omor, în libertate, sub control judiciar

Cristian Stanciu s-a aflat în arest preventiv din 29 august 2018 şi până la începutul lunii februarie a.c.. Măsura preventivă a încetat de drept, potrivit noului cod penal: „în cursul urmăririi penale arestarea preventivă se poate dispune pentru cel mult 30 de zile şi se poate prelungi cu câte cel mult 30 de zile, fără ca durata totală să depăşească un termen rezonabil, şi nu mai mult de 180 de zile”. În prezent, faţă de acesta s-a luat măsura controlului judiciar.

Potrivit reprezentanţilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa, procurorul de caz administrează noi probe şi aşteaptă rezultatele unor expertize ADN, dar şi ale unor expertize auto.

Cum a murit Marian Toma?

Din informaţiile pe care le avem, scandalul a început între Marian Toma şi interlopul Cristian Stanciu. Fratele acestuia, proxenetul Nicuşor Stanciu a sărit în ajutor. Mai mult, Toma n-ar fi murit călcat de autoturism. Bărbatul şi-a luat adio de la viaţă după ce a primit un topor în cap de la unul dintre fraţii Stanciu. Sau de la amândoi, susţin unii martori. Oricum ar fi, aceştia au realizat grozăvia pe care au făcut-o, aşa că s-au gândit să muşamalizeze parţial cele întâmplate. Cei doi n-ar fi stat prea mult pe gânduri şi au început să calce trupul lui Toma cu maşina, vrând să creeze o altă cauză a decesului, mai puţin gravă, respectiv un accident rutier.

// AUTOR: Elena Georgescu / FOTO: Cristian Stanciu / Facebook


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare