Inițializează o căutare

SAMGPL

Diabetologul Simona Berbece n-a trecut de concursul pe care l-a solicitat şi l-a obţinut în instanţă


// AUTOR: Andrei Banu / FOTO: Facebook / Arhivă

La începutul anului în curs, Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia anunţa o selecţie de dosare pentru organizarea mai multor concursuri de ocupare a unor posturi de medic. Printre specialităţi se număra şi Diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice.

Nu ştim câte persoane şi-au depus dosarele, însă singurul admis a fost al diabetologului Simona-Cristina Berbece. La concurs, însă, Simona Berbece a dat cu bâta-n baltă. La proba scrisă a obţinut 60.2 de puncte, la proba clinică (practică) 53.3 de puncte, iar la analiza activităţii 90.9 de puncte, fiind respinsă. Spitalul va trebui să organizeze, din nou, alt examen.

Înainte de a ne pune eticheta de oameni răi, precizăm că Simona Berbece a cerut să fie organizat acest concurs, în instanţă. La propriu! Şi a câştigat procesul, bineînţeles.

Acţiunea a fost iniţiată în mai 2017. În noiembrie 2017, Tribunalul Ialomiţa dădea o decizie pe care o prezentăm ca atare: „Admite cererea formulată de reclamanta Berbece Simona Cristina (...) Obligă pârâţii, în solidar, să organizeze concursul pentru ocuparea postului vacant de medic în specialitatea „Diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice – Compartimentul Diabet”. Spitalul făcuse recurs, iar Curtea de Apel Bucureşti, la finele lunii septembrie 2018, menţinea dispoziţiile şi obliga unitatea spitalicească să-i plătească daune morale de 5.000 de lei Simonei Berbece, pentru că nu i-a organizat concursul. Măcar s-a ales cu banii!


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare