Inițializează o căutare

SAMGPL

Deputatul Tinel confirmă că Sava de la Urziceni a fost „săgeata“ sa şi cal troian în alegerile de la PSD


// AUTOR: Robert-Viorel Dincă / FOTO: Arhivă

Şeful liberalilor ialomiţeni nu a ratat prilejul, oferit de cea mai recentă conferinţă de presă, pentru a comenta în stilul caracteristic ultimele evoluţii de pe scena politică ialomiţeană.

Liberalii, afirmă el, nu pot rămâne indiferenţi la deciziile politice luate la nivelul municipiului reşedinţă de judeţ şi care afectează în mod direct bunul mers al activităţii şi dezvoltarea socio-economică a Sloboziei. Luarea de poziţie de miercuri vine mai ales în contextul recentului anunţ făcut de primarul Adrian Mocioniu, conform căruia va sprijini „Pro România”, care este singurul partid ce „i-a dat încredere că proiectele în beneficiul slobozenilor vor fi continuate”.

În opinia liderului liberal, retragerea sprijinului politic al PSD pentru primarul Sloboziei era un gest previzibil, dat fiind faptul că „Mocioniu nu mai avea de mult timp nici o legătură cu PSD-ul. Sunt două linii paralele şi aşa sunt de mult timp. La fel, şi cu administraţia publică. Nu ştiu cine l-a teleportat acolo, dar el este un accident al istoriei la Slobozia. Prezenţa lui în funcţia de primar al Sloboziei e o greşeală fatală a PSD-ului”. Gheorghe Tinel consideră, din acest punct de vedere, că social-democraţii nu se vor mai putea ascunde de electorat în spatele nici unei explicaţii pentru că de aproape 30 de ani aduc în fruntea comunităţii „neaveniţi care nu au nici o legătură cu administraţia publică şi care, indiferent cum s-au numit, au îngropat judeţul”.

În ceea ce priveşte o eventuală candidatură a fostului primar Alexandru Stoica, Gheorghe Tinel consideră că fostul primar e „o cauză pierdută” pentru oraş. „Ce să promită Stoica oamenilor, ce să mai garanteze ? Minciuni gogonate de genul „ce o să facem noi din 2020” nu mai ţin la electorat. Ce-o să faceţi? O să plecaţi dracului acasă şi să lăsaţi oraşul şi judeţul să respire…”.

Proiectul lui Tinel, candidat unic al opoziţiei la Slobozia

Gheorghe Tinel a anunţat că nu exclude varianta unui candidat unic al dreptei la viitoarele alegeri locale. În acest sens, şeful liberalilor ialomiţeni a anunţat că a demarat discuţii cu Gabi Ionaşcu şi că ia în calcul să iniţieze o serie de negocieri şi cu reprezentanţii USR în vederea găsirii unei soluţii „convenabile pentru toată lumea”. În schimb, exclude din start orice discuţii cu fostul coleg de partid, Ioan Martin, despre care afirmă că nu poate fi „în acelaşi timp şi la guvernare şi în Opoziţie”. Şi nici Radu Paros pare să nu intre în calculele preşedintelui liberal pentru că „a fost mereu reprezentantul propriului său interes”.

Sava de la Urziceni, „săgeata“ lui Tinel

Tinel a confirmat şi întâlnirea de săptămâna trecută, pe care Marian Neacşu a avut-o cu primarul liberal al Urziceniului, Constantin Sava. O întâlnire „ca-ntre prieteni”, pe care statutul PNL nu o interzice. Mai ales când e vorba despre un coordonator naţional al unui partid important pe scena politică. Conform liderului liberal, rolul primarului de Urziceni este, din postura de fost, actual şi viitor prieten, acela „de a băga băţul prin gardul care desparte PNL de principalii adversari politici: „Sava a primit sarcină de la mine să-l susţină pe Moraru pentru preşedinţia organizaţiei PSD Ialomiţa” a mărturisit Gheorghe Tinel.

Cât priveşte „soluţia liberală” pentru Slobozia, Gheorghe Tinel este convins încă de acum că PNL va da primarul Sloboziei. În opinia sa, alesul (al cărui nume nu a fost încă făcut public) are toate atuurile profesionale şi umane să câştige mandatul în fruntea Sloboziei, pe fondul erodării accentuate a încrederii electoratului în soluţiile propuse de social-democraţi.


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare