Inițializează o căutare

SAMGPL

Deputatul Tinel o acuză pe Ecaterina Andronescu, ministrul Educației, de abuz în serviciu

Preşedintele PNL Ialomiţa, deputatul Tinel Gheorghe, a făcut, la începutul acestei săptămâni, o interpelare către ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, în legătură cu repunerea Luminiţei Barcari în funcţia de inspector şcolar general. Totodată, parlamentarul ialomiţean îi atrage atenţia Ecaterinei Andronescu că tergiversarea punerii în aplicare a deciziilor instanţei reprezintă un abuz în serviciu.


„Stimată doamnă ministru, Curtea de Apel Bucureşti, Secţia a IX Contencios Administrativ şi Fiscal, prin sentinţa civilă nr. 27, pronunţată în şedinţa publică din data de 13.02.2019 obligă Ministerul Educaţiei Naţionale, în mod provizoriu, în temeiul art. 997 Cod procedură civilă, ca până la soluţionarea definitivă a dosarului civil nr. 511/2/2019 al Curţii de Apel Bucureşti – Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal, având ca obiect reintegrarea doamnei Barcari Rodica-Luminiţa în funcţia de inspector şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Ialomiţa şi prelungirea contractului de management educaţional nr. 8971/07.04.2015 încheiat cu Ministerul Educaţiei Naţionale, cu perioada de timp în care contractul nu a produs efecte, între 26.04.2018 şi 26.04.2019, să procedeze după cum urmează:

1. Reintegrarea doamnei Barcari Rodica-Luminiţa în funcţia de inspector şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Ialomiţa.

2. Prelungirea contractului de management educaţional nr. 8971/07.04.2015 încheiat între Ministerul Educaţiei Naţionale şi doamna Barcari Rodica-Luminiţa cu perioada de timp de un an în care nu şi-a produs efectele, respectiv perioada cuprinsă între 26.04.2018 şi 26.04.2019

Această hotărâre este EXECUTORIE.

Dat fiind faptul că până la această dată, doamnă ministru, nu aţi procedat la punerea în executare a sentinţei civile mai sus-menţionate, deşi aţi luat la cunoştinţă de existenţa ei, consider că vă faceţi vinovată de nepunerea în executare a acesteia, fapta dumneavoastră putând fi considerată abuz în serviciu”, se arată în interpelarea făcută de Tinel Gheorghe.

Demisă a doua oară

La sfârşitul lunii martie 2018, liberala Luminiţa Barcari, numită la conducerea inspectoratului în primăvara anului 2015, a fost înlocuită cu Manuela Zainea, susţinută de social-democraţi, fiind demisă pentru a doua oară, printr-un ordin semnat de fostul ministru al Educaţiei, Valentin Popa.

Demiterea a fost motivată printr-un raport de evaluare a activităţii fostei şefe a IŞJ Ialomiţa, care a avut calificativul „nesatisfăcător”. Iniţial, Barcari a contestat acest raport la Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN), dar în zadar – contestaţia nu a fost admisă.

Luminiţa Barcari s-a îndreptat apoi către instanţa de judecată şi a cerut anularea fişei de evaluare la Curtea de Apel Bucureşti, ceea ce a şi obţinut.

Văzând că timpul trece şi nimeni nu ia măsuri, pe data de 29 ianuarie a.c., Barcari a introdus în instanţă, la Curtea de Apel Bucureşti, două acţiuni – una pe calea obligaţiei de a face, iar cealaltă, pe calea ordonanţei preşedinţiale.

Până la soluţionarea celei de-a doua acţiuni, şefa legitimă a IŞJ a obţinut un câştig în ce-a de-a doua: decizia provizorie despre care vorbeşte Tinel Gheorghe în interpelare.

Acţiunea depusă pe calea obligaţiei de a face a fost înregistrată la Curtea de Apel Bucureşti pe data de 29 ianuarie a.c., însă până acum nu a primit termen de judecată.

// AUTOR: Andrei Banu / FOTO: Arhivă


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare