Inițializează o căutare

SAMGPL

Alte două contracte de finanţare din cadrul Programului Judeţean de Dezvoltare Locală, semnate la Slobozia

Cele două documente au fost parafate luni dimineaţă în sala „Europa” a Consiliului Judeţean Ialomiţa de către

Victor Moraru, preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa, şi Daniel Ganea, directorul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Ialomiţa, respectiv Badea Lilian, primarul comunei Ograda, şi Sorin Ciriblan, primarul comunei Mărculeşti.


Contractele de finanţare vizează punerea în practică a două investiţii „de interes local”.

Autorităţile locale de la Ograda îşi propun amenajarea unui grup sanitar la şcoala gimnazială cu clasele I-IV din comună, proiectul având o valoare totală de 251.915,25 lei. Din această sumă, 58.544 de lei reprezintă contribuţia beneficiarului.

La Mărculeşti, Şcoala Gimnazială „Alexandru Rădulescu”, ar urma să fie dotată cu grupuri sanitare. Valoarea totală a proiectului depus şi aprobat este de 212.481,34 lei, din care 169.981,78 lei reprezintă participarea autorităţilor judeţene prin ADI Ialomiţa, contribuţia beneficiarului fiind de 42.499,56 lei.

Ambele „obiective de investiţii” ar urma să fie puse în practică pe durata unui an calendaristic, iar odată cu semnarea celor două contracte de finanţare, numărul proiectelor aprobate în vederea finanţării a ajuns la 19, dintre cele 31 depuse. Alte două proiecte, depuse de autorităţile locale din Ciochina şi Albeşti, sunt „în aşteptare”, cele demarate la Borăneşti, Bărcăneşti şi Platoneşti sunt în evaluare la această dată, iar şapte au fost respinse.

În ceea ce priveşte volumul sumelor deja contractate, ar fi de consemnat faptul că 3.575,697 de lei dintr-un total de aproximativ 5.000.000 de lei au fost repartizaţi solicitanţilor.

Victor Moraru, preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa, a remarcat cu ocazia semnării celor două contracte de finanţare că, la început, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară a fost privită cu reţinere de reprezentanţii autorităţilor locale dat fiind precedentul creat de „defuncta” ADIL. Însă, interesul faţă de noua entitate a crescut în mod constant: „Vom încerca să continuăm acest program, convinşi fiind că autorităţile publice locale au nevoie de aceste finanţări. Încercăm să pregătim deja anul 2020, în care vom intra într-un alt cadru financiar multianual care să ne găsească pregătiţi şi pe noi, dar şi autorităţile locale din judeţ, pentru a realiza proiecte mult mai importante, de valori mult mai mari”.

„A fost o idee foarte bună, banii sunt bineveniţi şi, dacă s-ar putea, sper ca sumele să fie mai mari în viitor” a declarat, ca o concluzie a evenimentului de luni, Sorin Ciriblan, primarul comunei Mărculeşti.

Reamintim că săptămâna trecută au fost semnate alte şapte contracte de finanţare a unor proiecte de investiţii care urmează a fi derulate la Colelia, Cosâmbeşti, Maia, Stelnica, Valea Ciorii, Valea Măcrişului şi Miloşeşti.

// AUTOR: Robert-Viorel Dincă / FOTO: Arhivă


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare