Inițializează o căutare

SAMGPL

Sindicaliştii Sanitas Ialomiţa vor protesta astăzi în faţa Ministerului de Finanţe

Spre finele lunii precedente, Consiliul Naţional al Federaţiei Sanitas anunţa organizarea de acţiunii sindicale revendicative timp de două luni, principalele nemulţumiri fiind modul de calculare a sporurilor, dar şi eliminarea din plafonul de 30% a indemnizaţiei de hrană. Dacă în privinţa indemnizaţiei de hrană s-a ajuns la un consens cu oficialii din ministere, nu la fel s-a întâmplat şi în privinţa celorlalte solicitări, motiv pentru care calendarul de acţiuni continuă. Sindicaliştii Sanitas din Ialomiţa, alături de mai mulţi colegi din ţară, vor organiza pichetări în Capitală, chiar în faţa Ministerului de Finanţe.


„Am reuşit modificarea ordonanţei 114 prin altă ordonanţă, din 25 februarie. A fost scoasă indemnizaţia de hrană din acel plafon, dar nu este suficient, vrem să eliminăm şi sporul de continuitate. (...) Vom organiza pichetări miercuri, în faţa Ministerului de Finanţe!”, ne-a declarat Valentin Spătărelu, preşedintele Sanitas Ialomiţa.

Sindicaliştii din Sănătate solicită, totodată, includerea contravalorii indemnizaţiilor pentru concediile de odihnă şi pentru concediile medicale în suma salariilor de bază de la nivelul ordonatorului de credite, eliminarea inechităţilor în ceea ce priveşte aplicarea Regulamentului de sporuri, precum şi corectarea inechităţilor din Legea 153/2017 şi includerea în Anexa II a tuturor categoriilor de personal din sănătate şi asistenţa socială.

După protestul de miercuri, urmează pichetarea Ministerului Sănătăţii, pe 13 martie, iar apoi a Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale, pe 20 martie. Dacă nici până atunci nu vor exista înţelegeri, pe 3 aprilie este anunţat un miting în Bucureşti.

// AUTOR: Andrei Banu / FOTO: Arhivă


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare