Inițializează o căutare

SAMGPL

Alegerea preşedintelui Asociaţiei Cultivatorilor de Cereale, amânată din lipsă de cvorum

Adunarea Generală a Asociaţiei Cultivatorilor de Cereale şi Plante Tehnice programată joi la Slobozia s-a terminat înainte să înceapă dintr-un motiv mai mult decât banal. Deşi au fost convocaţi în timp util, s-au prezentat la şedinţă doar 55% dintre membrii cu drept de vot. Or, conform statutului ACCPT era nevoie de un cvorum de minim două treimi dintre membri. Consecinţa directă a absenteismului a fost aceea că adunarea a fost reconvocată pentru miercurea viitoare când, pentru adoptarea hotărârilor va fi nevoie doar de jumătate plus unul dintre voturile celor prezenţi.


De interes pentru viitorul Asociaţiei este alegerea viitorului preşedinte, în contextul în care actualul lider, Nicolae Sitaru, a confirmat că, mai mult ca sigur, nu va candida pentru un nou mandat: „În principiu, eu nu aş mai candida. Aş vrea să schimbăm garda, să aducem pe cineva tânăr în fruntea asociaţiei. Sunt mai mulţi tineri valoroşi în asociaţie, care ar putea prelua fără probleme conducerea. Am şi câteva nume în atenţie, dar nu aş dori să nominalizez pentru că nu e cazul” ne-a declarat Nicolae Sitaru.

Nicolae Sitaru, membru-fondator şi actualul preşedinte al Asociaţiei, fost vicepreşedinte LAPAR, se numără printre cei mai importanţi „actori” de pe piaţa agricolă din Ialomiţa, gestionând prin intermediul firmei pe care o controlează aproximativ 6000 de hectare de teren agricol.

În calitate de preşedinte al Asociaţiei Cultivatorilor de Cereale şi Plante Tehnice, Nicolae Sitaru reprezintă la această oră interesele a aproape 200 de fermieri care lucrează o suprafaţă de peste 120.000 de hectare de teren.

Asociaţia, înfiinţată în septembrie 2001, se numără printre cele mai vechi şi, totodată, influente structuri de acest gen din judeţ.

// AUTOR: Robert-Viorel Dincă / FOTO: Nicolae Sitaru / Arhivă


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare