Inițializează o căutare

SAMGPL

Ordonanţa de clasare din dosarul de ultraj al poliţistului Vlădilă, infirmată de parchetul judeţean

La începutul lunii scriam despre cazul poliţistului Florian Vlădilă, fost şef de post în comuna Albeşti. Un dosar pentru ultraj deschis agresorului acestuia fusese clasat de către procurorul Florian Tănase din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia.

Acum, ordonanţa de clasare a fost infirmată.


A clasat dosarul de frica amenzii

La finele lunii aprilie 2016, Florian Vlădilă, şef de post în Albeşti, a mers la un magazin alimentar de pe raza localităţii în încercarea de a-l convinge pe patron să înceteze să ofere băuturi alcoolice celor care le consumă în proximitatea magazinului, întrucât locaţia nu era autorizată să vândă la pahar. Patronul respectivului magazin, însă, n-a stat la discuţii cu poliţistul, alegând să-l agreseze fizic, provocându-i mai multe răni.

Dosarul penal pentru ultraj a fost instrumentat iniţial de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa, fiind audiaţi mai mulţi martori oculari, care au oferit declaraţii care confirmă ultrajul. Inclusiv declaraţia oferită de angajata magazinului alimentar îi era favorabilă lui Vlădilă.

Apoi, în martie 2017, dosarul a fost trimis spre soluţionare la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slobozia, ajungând în mâinile procurorului Florian Tănase.

Pe data de 11 decembrie 2018, la Judecătoria Slobozia este înregistrat un dosar care-l are ca petent pe Florian Vlădilă şi în care acesta contestă durata procesului penal. Primul termen fusese stabilit de instanţă pe data de 10 ianuarie a.c..

Ce credeţi că se întâmplă în dosarul pentru ultraj al poliţistului Vlădilă, chiar pe 9 ianuarie a.c.? Se dă o soluţie. De clasare! Şi totul sub pretextul că patronul magazinului doar se opunea încătuşării, nicidecum că l-a atacat pe poliţist. Astfel, acţiunea din instanţă a lui Vlădilă a rămas fără obiect, iar procurorul Tănase a fentat o eventuală amendă pe care ar fi putut să i-o aplice magistraţii.

Ordonanţa de clasare a fost infirmată...

...pe data de 18 februarie a.c.. Nu ştim dacă în urma articolului nostru, dar, oricum, ne bucurăm că s-a întâmplat. Este un semn că activitatea de urmărire penală funcţionează, totuşi.

Florian Vlădilă a formulat o plângere cu privire la ordonanţa de clasare, care a fost examinată şi, în cele din urmă, admisă. Tot pe 18 februarie, la Judecătoria Slobozia a fost înregistrat dosarul care are ca obiect confirmarea redeschiderii urmăririi penale.

În ordonanţa care o infirmă pe cea de clasare s-au reţinut amănunte care confirmă cele relatate de noi: procurorul de caz învestit cu soluţionarea, adică Florian Tănase, nu a efectuat nici un act de urmărire penală în acest caz, iar referitor la infracţiunea de ultraj, nu au fost efectuate acte de urmărire şi nu au fost administrate probe.

// AUTOR: Andrei Banu / FOTO: Florian Vlădilă / Facebook / Arhivă 


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare