Inițializează o căutare

SAMGPL

Luni s-au semnat şapte contracte de finanţare a proiectelor derulate prin ADI Ialomiţa

Sala „Europa” a Consiliului Judeţean a găzduit luni după-amiază ceremonia de semnare a contractelor de finanţare de care vor beneficia locuitorii din Colelia, Cosâmbeşti, Maia, Stelnica, Valea Ciorii, Valea Măcrişului şi Miloşeşti.


Valoarea totală a contractelor finanţate de Consiliul Judeţean Ialomiţa prin Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară se ridică în acest moment la 3.111.300 de lei, iar suma rămasă de contractat este de 1.888.699 de lei, bani care vor fi cu siguranţă alocaţi în perioada următoare în care alte şase contracte se află în faza de evaluare în vederea finanţării:

„Am alocat această sumă pentru că ne dorim ca UAT-urile din judeţ să se obişnuiască cu sistemul de finanţare în regim european şi ne dorim ca după anul 2020 autorităţile publice locale să fie pregătite din punct de vedere al capacităţii administrative de a gestiona proiecte, atât singure, cât şi în parteneriat cu ADI sau Consiliul Judeţean” a declarat, cu acest prilej, Victor Moraru, preşedintele Consiliului Judeţean.

Cel mai amplu dintre proiectele care urmează să intre în execuţie este cel de la Valea Măcrişului, cu o valoare totală de 618.630 de lei inclusiv TVA. Banii ar urma să fie utilizaţi pentru amenajarea unui teren de sport şi pentru ridicarea gardului şcolii gimnaziale din localitate, contribuţia beneficiarului fiind în acest caz de 418.630 de lei, iar durata de execuţie este de un an calendaristic.

La Colelia, aproape 280.000 de lei vor fi utilizaţi pentru amenajarea trotuarelor aferente străzii Primăriei, în acest caz contribuţia beneficiarului fiind de 80.000 de lei, iar durata de execuţie de un an. Forajele la sistemul de alimentare cu apă al comunei Miloşeşti va fi finanţat cu 258.136 de lei dintre care aproape 90.000 reprezintă contribuţia beneficiarului, iar la Maia alţi 426.565 de lei vor fi utilizaţi pentru extinderea reţelei de canalizare pe strada Mare.

Printre beneficiarii sumelor alocate de Consiliul Judeţean Ialomiţa prin ADI se numără şi locuitorii din Valea Ciorii unde va fi pus în practică un proiect de amenajare a trotuarelor de pe strada Mihai Eminescu, cu o lungime totală de 1600 de metri şi o valoare totală a proiectului de 267.124 de lei. Alţi 294.388 de lei vor fi folosiţi pentru racordarea la sistemul de canalizare menajeră a gospodăriilor din Stelnica, iar la Cosâmbeşti, modernizarea străzii Salcâmilor va fi sprijinită cu suma de 285.626 de lei, dintre care contribuţia ADI Ialomiţa va fi de 200.000 de lei evident, diferenţa urmând a fi suportată de beneficiar.

Conform preşedintelui CJI, instituţia pe care o conduce este singura din ţară care finanţează proiecte de genul celor pentru care au fost semnate contractele de finanţare prin intermediul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Ialomiţa.

// AUTOR: Robert-Viorel Dincă / FOTO: Facebook


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare