Inițializează o căutare

SAMGPL

Sindicaliştii din Finanţe ar putea ieşi cât de curând în stradă

Nicu Stan, preşedintele Sed Lex Ialomiţa, susţine că, zilele acestea, sindicaliştii din finanţe vor fi consultaţi cu privire la organizarea unor forme de protest, acţiuni mai mult decât probabile. Finanţiştii solicită renunţarea la proiectul de hotărâre privind reducerea posturilor vacante la nivelul Ministerului Finanţelor Publice (MFP) şi unităţilor subordonate. 


Mai mult, liderul sindical Nicu Stan este de părere că MFP ar trebui să fie mai activ şi să combată anumite discuţii din spaţiul public, care nu ajută la nimic, ba din contră, continuă să creeze haos.

„Noi facem o ultimă verificare a tabelelor şi le trimitem în teritoriu, pentru semnătură, ca să vedem opinia oamenilor. (...) Partea aceasta de propagandă funcţionează perfect. Acum se induc discuţii cu privire la modificarea salariilor, având în vedere desfiinţarea regiunilor. Sunt nişte puncte de vedere total la întâmplare. În Legea 153/2017 spune clar că partea aceasta de finanţe este unitate subordonată ANAF-ului, iar în hotărârea de organizare a MFP scrie la fel de clar că unităţile fiscale din România sunt: Ministerul Finanţelor Publice, ANAF-ul şi unităţile subordonate. Nu se pune problema, nici nu pot fi discutate astfel de speculaţii. Dar, se produce haos, tensiune: «mai rămânem, dacă mai rămânem, pe cât mai muncim?»”, consideră Nicu Stan.

Reducerea posturilor vacante ar putea avea consecinţe

Potrivit finanţiştilor, în Parlamentul României, la Camera Deputaţilor, există un proiect de lege pentru modificarea structurii organizatorice a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, iar reducerea posturilor vacante înaintea adoptării acestei legi ar produce perturbări majore ale activităţii de colectare a veniturilor la bugetul statului. Până acum, Ministerul Finanţelor Publice nu s-a pronunţat cu privire la textul proiectului de lege privind reorganizarea ANAF. În consecinţă nu s-a făcut nici o analiză serioasă referitoare la efectele acestei măsuri şi în privinţa posturilor necesare pentru buna funcţionare a instituţiei.

Ministerul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a explicat că nu vor fi concediaţi, urmând să dispară doar posturile blocate, şi a spus că proiectul a fost discutat cu sindicatele şi că nu vor fi probleme.

Cu toate acestea, sindicaliştii mai spun că acordul pe care conducerea Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Finanţe l-a făcut cu ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, nu a vizat nicidecum reorganizarea sistemului şi reducerea de posturi. Acest acord presupunea: analiza necesarului de personal la nivel naţional, analiza plecărilor naturale din sistem, îmbunătăţirea sistemului informatic, precum şi alocarea fondurilor pentru achiziţionarea mijloacelor materiale necesare desfăşurării activităţii curente.

Andrei Banu


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare