Inițializează o căutare

SAMGPL

Liberala Luminița Barcari va reveni la șefia IȘJ Ialomița

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au dispus marţi, 27 noiembrie a.c., anularea tuturor documentelor care au stat la baza destituirii Luminiţei Barcari din funcţia de inspector şcolar general. Decizia este executorie, însă poate fi atacată cu recurs.


La sfârşitul lunii martie a.c., liberala Luminiţa Barcari, numită la conducerea inspectoratului în primăvara anului 2015, a fost înlocuită cu Manuela Zainea, susţinută de social-democraţi, fiind demisă pentru a doua oară, printr-un ordin semnat de fostul ministru al Educaţiei, Valentin Popa.

Demiterea a fost motivată printr-un raport de evaluare a activităţii fostei şefe a IŞJ Ialomiţa, care a avut calificativul „nesatisfăcător”. Iniţial, Barcari a contestat acest raport la Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN), dar în zadar – contestaţia nu a fost admisă.

Luminiţa Barcari s-a îndreptat apoi către instanţa de judecată şi a cerut anularea fişei de evaluare la Curtea de Apel Bucureşti.

Manuela Zainea se află încă la conducerea IŞJ Ialomiţa, însă, din informaţiile noastre, Luminiţa Barcari a depus miercuri, 28 noiembrie a.c., la MEN, o cerere de repunere în funcţie. Cel mai probabil, este doar o chestiune de timp până când aceasta va reveni la şefia Inspectoratului Şcolar.

Nici o masă fără peşte, nici un scandal în Învăţământul ialomiţean fără...

... Lucian Spînu, care nu mai are nevoie de nicio introducere, considerăm noi. Pseudo-profesorul de informatică a formulat o cerere de intervenţie în procesul dintre Barcari şi MEN, prin care susţinea poziţia ministerului de resort. De ce şi cum... nu ştim. Probabil, nici el. Oricum, judecătorii din Capitală şi-au dat seama că bate câmpii, aşa că au disjuns cauza.

Demiterile din primăvară au iz penal

Atât Luminiţa Barcari, cât şi alţi şefi de inspectorate şcolare destituiţi, au formulat în luna martie a.c. plângeri penale la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), însă în spaţiul public n-au ajuns mai multe informaţii în acest sens. Cert este că ancheta se află în desfăşurare.

Andrei Banu


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare