Inițializează o căutare

SAMGPL

Ce diferenţă este între viceprimarul comunei Maia şi tandemul Dragnea-Tăriceanu?

N-o să stăm acum să facem o clasificare a politicienilor ialomiţeni, însă ne vom opri la unul singur, care se aseamănă cu doi fruntaşi ai politicii mari – Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu.

Îl cheamă Costel Niculae, dar i se zice „Nae”, şi, până să fie scos din primărie – la figurat – de către electorat în 2012, s-a comportat cu bugetul local ca şi cum ar fi o extensie a propriului portofel. Bineînţeles, în urma nenumăratelor năstruşnicii pe care le-a făcut, s-a ales cu dosare, drumuri la instanţe, din care alţii ar trebui să înveţe, să stea liniştiţi.

Revenind la asemănări cu marii lideri politici, Nae este, printre altele, nefericitul beneficiar al unui dosar penal pentru neglijenţă în serviciu, însă momentan nu poate fi dată o sentinţă în dosarul lui. Ca şi în cazul preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, şi a preşedintelui ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, unul dintre judecătorii care fac parte din completul de judecată care se ocupa de dosarul lui Nae a decis să-şi încheie cariera de magistrat. Judecătoarea Elena Ojog, de la Judecătoria Urziceni, a ieşit la pensie recent, pe data de 3 octombrie a.c.. Tot precum în situaţia celor doi preşedinţi de partid, judecata dosarului de neglijenţă în serviciu a lui Niculae Costel a fost amânată, iar sentinţa va fi dată de un alt complet de judecată.

Şi-a recunoscut vina, deşi susţinea că nu e vinovat!

Fostul primar al comunei Maia, Costel Niculae, ocupă, în prezent funcţia de viceprimar PNL, deşi, potrivit legii, mandatul său trebuia încetat întrucât a fost condamnat definitiv pentru conflict de interese. Dar, cum reuşeşte sistematic să-i manipuleze pe consilierii opoziţiei ca să-l menţină în funcţie, Niculae a rămas pe funcţie. Şi cum există un proverb care spune că ulciorul nu merge de multe ori la apă, nici viceprimarului ilegal de Maia nu-i va merge. După cum vă spuneam, Nae are un dosar penal pe rolul Judecătoriei Urziceni în care este acuzat de neglijenţă în serviciu. La un termen de judecată din dosarul care, acum, trebuie reluat, de pe data de 21 iunie a.c., Nae a cerut un ultim termen de judecată pentru a depune acte în circumstanţiere, după care ar fi trebui să urmeze pronunţarea. Cererea lui Nae de a depune acte în circumstanţiere – adică acte de care judecătorul să ţină cont pentru a-i acorda o pedeapsă cât mai mică, presupune o recunoaştere a faptei. Deci, la cât s-a bătut cu cărămida în piept că nu este vinovat şi că actualul primar i-a premeditat dosarul (aiurea!), în final Nae a recunoscut săvârşirea faptei.

Scos pe uşa din dos din primărie...

Costel Niculae a fost sancţionat de electorat în 2012, deoarece îl suspecta de fărădelegi şi de îmbogăţire fără justă cauză. Cetăţenii din Maia vorbeau despre neregulile acestuia, dar dovezile clare au apărut abia după pierderea mandatului de către Niculae. Mai întâi l-a prins Agenţia Naţională de Integritate că „i-a pasat“ soţiei un teren foarte bine poziţionat, deci şi cu o valoare de piaţă foarte bună. Iar de puţin timp, şi procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa îl acuză pe Niculae de zaraful făcut cu banii primăriei. Este vorba despre o faptă penală comisă în 2011, când primarul Niculae a semnat un contract de livrare benzină cu o firmă din Fierbinţi. Pe lângă cei 1095 de litri de benzină în valoare de 6000 de lei, Niculae a mai cumpărat şi piese auto de la aceeaşi benzinărie în cuantum de 5000 de lei. Din declaraţiile martorilor a rezultat că de la benzinăria din Fierbinţi a alimentat Niculae, angajaţi ai primăriei care luau benzina în bidoane şi i-o dădeau tot primarului, şi chiar fiului primarului. De menţionat că la parchet, Niculae a declarat că benzina a fost luată de angajaţii primăriei şi folosită pentru deszăpezire şi pentru tăierea ierbii prin comună. Evident, aceştia l-au contrazis cu toţii, mai ales că în acelaşi timp primăria avea contract şi cu o benzinărie din Maia. Mai mult decât atât, inclusiv foştii angajaţi ai benzinăriei au declarat că de la Fierbinţi alimentau Niculae – tatăl şi Niculae – fiul. Şi a venit şi timpul ca firma din Fierbinţi să factureze consumul făcut de Niculae & Son. Cum Niculae se credea stăpân pe vecie la primărie, acesta a luat cele două facturi de la firma din Fierbinţi şi le-a ţinut acasă la el, probabil, până în 2012, când a pierdut alegerile. Firma din Fierbinţi, văzând că Primăria Maia nu plăteşte facturile, a acţionat-o în instanţă în 2013. Şi uite aşa, de la o datorie de 11.000 de lei, Primăria Maia ajunge să plătească zaraful făcut de Niculae cu 23.000 de lei. Cu alte cuvinte, suma s-a dublat, devenind prejudiciu în dosarul penal în care Niculae a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomiţa pentru neglijenţă în serviciu.

Niculae şi-o face şi cu mâna lui. Adeverinţa, evident!

La începutul acestui an, viceprimarul ilegal Costel Niculae şi-a întocmit singur o adeverinţă prin care atesta că deţine 5000 de mp de teren intravilan în comuna Maia. Apoi a trimis documentul semnat de el însuşi către OCPI Ialomiţa. De asemenea, a instigat-o pe contabila Neagu Daniela să semneze această adeverinţă falsă în locul referentului de la Cadastru, Cristache Petre, care, evident, ştia adevărul că Niculae nu deţine 5000 de mp de teren intravilan în Maia. Evident, primarul localităţii nu l-a delegat pe Niculae să semneze documente, acesta din urmă semnându-şi hoţeşte acea adeverinţă. Încadrarea este simplă: fals, uz de fals, instigare la fals.

Autorul articolului: Andrei Banu


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare