Inițializează o căutare

SAMGPL

Proaspăt ales senator PMP, Gabi Ionașcu cere daune în valoare de zeci de mii de lei, în instanță

Instituţia Prefectului Ialomiţa a recomandat Consiliului Local Slobozia să revoce hotărârea prin care i-a fost încetat înainte de termen mandatul consilierului PMP, Gabi Ionaşcu.


Scurt istoric


Într-una dintre şedinţele consiliului local Slobozia, de la finele anului 2016, lui Gabi Ionaşcu – actual senator PMP – i-a fost retras mandatul de consilier local, prin vot secret.

Ionaşcu a obţinut respectivul mandat de consilier local candidând din partea UNPR la alegerile locale din vara anului trecut. Având în vedere că fuziunea dintre UNPR şi PMP nu a fost validată de instanţă, iar Ionaşcu şi-a depus candidatura la parlamentare din partea popularilor, consilierii locali au fost puşi în faţa faptului de a decide dacă acesta îşi păstrează sau nu mandatul de consilier.

La acel moment, înainte de a părăsi sala de şedinţă, Ionaşcu a spus că excluderea sa a fost un abuz şi că va merge în instanţă, unde, susţinea el la acea vreme, va cere şi daune.

Pe data de 14 decembrie 2016, Ionaşcu i-a dat în judecată pe Adrian Mocioniu, primarul municipiului Slobozia, Valentin Tudoran - secretarul Consiliului local, Sava Ştefan - preşedintele comisiei juridice, şi pe viceprimarul Muşat Gabriel, membru în comisia juridică. Totodată, în instanţă au fost acţionate şi Municipiul Slobozia – prin primar şi Consiliul Local al Municipiului Slobozia.

Plângerea făcută de Ionaşcu vizează anularea actului administrativ prin care i-a fost încetat mandatul înainte de termen.

Prefectura îi dă dreptate lui Ionaşcu

În urma efectuării controlului de legalitate, prefectura a constatat faptul că, având în vedere art. 12, alin. 3, din legea privind statutul aleşilor locali, Consiliul Local nu are dreptul să ia decizii cu privirea la excluderea unui consilier. Această sarcină îi revine prefectului, care trebuie să constate, prin ordin, încetarea mandatului unui consilier local sau judeţean.

Ionaşcu nu iartă nimic

Chiar dacă, între timp, Gabi Ionaşcu a ajuns senator fără să realizeze, nu se lasă bătut şi n-are de gând să adopte o atitudine maleabilă; altul şi-ar fi zis: „lasă-i în pace, oricum sunt parlamentar”. Ionaşcu şi-a zis: „nu-i lăsa în pace, cere-le daune morale”.

„Justiţia este dorinţa constantă şi perpetuă de a da fiecăruia ce i se cuvine”, spune un proverb cunoscut. În cazul său, Gabi Ionaşcu crede că i se cuvin câteva zeci de mii de lei.

Potrivit surselor noastre, senatorul Gabi Ionaşcu cere daune în valoare de 40.000 lei, susţinând că, din cauza excluderii din consiliul local, i-ar fi fost prejudiciată imaginea.


Când prejudiciul de imagine îţi oferă un loc în Senat

Având în vedere şi poziţia publică a Instituţiei Prefectului, tindem să fim de acord cu faptul că decizia Consiliului Local Slobozia n-a fost tocmai una legală şi Ionaşcu are dreptate. De altfel, atitudinea sa din şedinţele de consiliu local nu erau tocmai comode pentru conducerea municipalităţii şi s-a dorit înlăturarea unui critic.

Lăsând la o parte crunta nedreptate care i s-a făcut, proaspătul senator trebuie să motiveze, în faţa instanţei, felul în care imaginea i-a fost prejudiciată şi consecinţele suferite.

Prima înfăţişare la Tribunalul Ialomiţa a avut loc pe data de 11 ianuarie a.c., însă, pentru faptul că Ionaşcu solicită daune morale, cauza s-a amânat până pe data de 25 ianuarie.

Andrei Banu


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare