Inițializează o căutare

SAMGPL

Clubul de fotbal FC Rapid, lichidat de un expert din Slobozia

Începând cu luna iunie a.c., clubul de fotbal FC Rapid Bucureşti a intrat în faliment. În momentul în care a intrat în procedura de insolvenţă, clubul avea datorii de 29,5 milioane de euro, datorie făcută sub conducerea lui George Copos. Condamnatul Copos a abandonat Rapidul în iunie 2013, după ce acumulase restanţe financiare înspăimântătoare. A urmat un „haircut“ masiv şi, în 2014, s-au şters peste 90% dintre datorii. În vara acelui an, după un singur sezon în care patroni au fost Adrian Zamfir şi Nicolae Cristescu, Rapid a fost preluat de Valerii Moraru. Datoriile, ajunse în acel moment la un nivel rezonabil - 2,5 milioane de euro, au început să crească iar, în ritm accelerat, până la suma de 4,2 milioane de euro, în momentul declarării falimentului.

Ultimele acţiuni ale familiei Moraru – schimbarea administratorului special pe motiv că a introdus două bilete la ordin garantate de Azuga Waters, pentru a plăti impozitele la stat, şi cererea de suspendare a executării acestor bilete după venirea noului administrator special, Adrian Diaconescu – au agravat situaţia Rapidului în faţa judecătoarei. Aceasta, după ce a amânat de câteva ori sentinţa, a decis, în final, pe 14 iunie 2016, intrarea în faliment.

Lichidatorul slobozean Aurel Brihac se ocupă de falimentul clubului Rapid

La începutul acestui an, administratorul judiciar al clubului Rapid a fost schimbat, fiind numit drept administrator judiciar - expertul lichidator Aurel Brihac din Slobozia. Odată cu declararea falimentului clubului Rapid, Aurel Brihac a devenit lichidator şi se ocupă mai departe de procedurile falimentului.

În cadrul unui scurt interviu pe care l-am obţinut cu lichidatorul Rapidului, acesta ne-a explicat că, din păcate, clubul nu mai poate fi salvat de la faliment şi că va încerca să valorifice cât mai mult posibil bunurile pe care firma le are în proprietate.

Conform lichidatorului Aurel Brihac, clubul Rapid nu prea mai are multe bunuri în proprietate, care să poată fi valorificate. Astfel, în afară de echipamentele tehnologice din cadrul bazei sportive şi a mobilierului, FC Rapid ar mai avea de valorificat marca. Întrebat cât valorează marca „Rapid“, lichidatorul ne-a explicat că nu se poate pronunţa asupra valorii acesteia şi că trebuie făcută o expertiză de către un expert evaluator specializat pe mărci. De asemenea, Aurel Brihac ne-a explicat că Rapid are în proprietate şi înregistrate la OSIM vreo patru mărci, iar valoarea de inventar a acestora, aşa cum reiese din evidenţele contabile ale clubului, ar fi de aproximativ 5.800 de lei. Însă, aceasta este doar valoarea de inventar, stabilită în urmă cu mulţi ani, iar acum trebuie făcută acea expertiză despre care am amintit mai devreme.
În ceea ce priveşte valorificarea bunurilor, lichidatorul clubului Rapid ne-a explicat că întâmpină probleme în acest sens deoarece administratorul special nu a predat gestiunea clubului.
De asemenea, pentru că în mass-media centrală au apărut tot felul de informaţii eronate despre procedura falimentului, Aurel Brihac a ţinut să menţioneze că nu el, în calitate de administrator judiciar, a cerut falimentul clubului, ci ANAF Bucureşti, fostul antrenor al echipei de fotbal, Viorel Moldovan, şi mare parte dintre jucătorii faţă de care clubul avea datorii.

Cătălin Frangulea


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare