Inițializează o căutare

SAMGPL

Slobozeanul Ionel Arion, reales președinte al Federației Pro Agro

Marţi, 12 decembrie, membrii Federaţiei Naţionale PRO AGRO, parte a Alianţei pentru Agricultură şi Cooperare (AAC), au votat pentru alegerea preşedintelui. Fermierul ialomiţean Ionel Arion a fost reales, marţi, 12 decembrie, în fruntea Federaţiei Naţionale PRO AGRO. La vot au participat 18 membri din 20, în total, iar Ionel Arion a fost reales cu unanimitate de voturi exprimate.


Cu această ocazie, în cadrul Federaţiei Naţionale PRO AGRO a fost dublă sărbătoare. O dată pentru că fermierul Ionel Arion a fost reales în fruntea Federaţiei Naţionale PRO AGRO, funcţie pe care a obţinut-o în 2019, şi apoi pentru că s-au împlinit 11 ani de la înfiinţarea acestei organizaţii de fermieri. În speech-ul său de preşedinte reales, fermierul Ionel Arion a spus că atât Federaţia, cât şi Alianţa pentru Agricultură şi Cooperare fac tot posibilul ca interesele fermierilor români să fie bine reprezentate atât în ţară, cât şi în Uniunea Europeană. „Federaţia Naţională PRO AGRO este şi în zi de sărbătoare pentru că, tot astăzi, a împlinit 11 ani de la constituire. Decizia a fost ca de acum înainte alegerile să aibă loc, dacă sunt la termen, de ziua înfiinţării Federaţiei. Le mulţumesc colegilor pentru încrederea acordată. Este, într-adevăr, din ce în ce mai solicitantă această poziţie, pentru că problemele fermierilor, ale industriei alimentare, ale serviciilor conexe, ceea ce noi reprezentăm, sunt din ce în ce mai complexe. În sensul de mai stringente pentru că susţin pe zi ce trece faptul că se agravează şi mai mult situaţia atât în relaţia cu ceea ce înseamnă constrângerile la nivel de Comisie Europeană, la nivel de Uniune Europeană, de ordin geopolitic, de ordin economic, pentru că fermele noastre suferă, industria de procesare suferă, tot ceea ce noi realizăm în fermele noastre se face cu o cheltuială din ce în ce mai mare”, a declarat slobozeanul Ionel Arion.

În opinia lui Arion, realegerea în fruntea PRO AGRO nu face altceva decât să oblige, prin încrederea acordată, la o mai mare implicare, atenţie şi dedicare pentru fermierii şi domeniile pe care le reprezintă. „Realegerea mă obligă, în primul rând, şi îmi sporeşte responsabilitatea să aprofundăm şi mai mult ceea ce înseamnă rezolvarea acestor probleme pentru că de fiecare dată când noi le-am pus pe masa decidentului public, fie el Parlament sau Executiv sau orice altă autoritate a statului român sau instituţie, am mers de fiecare dată cu rezolvarea acestor probleme. Or, fiind mai complexe, rezolvarea acestor probleme necesită o abordare şi mai pragmatică, dar şi mai aprofundată”, a punctat Ionel Arion.

Preşedintele reales al PRO AGRO a enumerat care sunt obiectivele Federaţiei în următorii ani de mandat: „Federaţia Naţională PRO AGRO îşi propune, în continuare, să joace un rol activ şi în ceea ce înseamnă azi în România Alianţa pentru Agricultură şi Cooperare (AAC). Vom juca acelaşi rol activ şi la nivel european, la organizaţia de nivel european COPA-COGECA. Vedem azi că alături de noi vin din ce în ce mai mulţi tineri şi este îmbucurător faptul că mediul asociativ agricol din România are un aflux mare, mare de tineri. Suntem bucuroşi că avem lângă noi tineri care ocupă deja poziţii în forul european, sperăm ca şi clasa politică să ne dea concursul pentru a genera fermierilor noştri prosperitate”, a spus Ionel Arion, preşedintele reales al Federaţiei PRO AGRO, pentru agrointeligenţa.ro.


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare