Inițializează o căutare

SAMGPL

Afaceristul Ceteraș a pierdut și a 14-a acțiune de a se elibera din pușcărie

Marţi, 14 martie a.c., trei ceasuri rele pentru afaceristul Gheorghe Ceteraş din Ţăndărei! Acesta a pierdut şi ultima acţiune din instanţă formulată pentru a fi liberat din închisoare înainte de a finaliza executarea pedepsei. Înalta Curte a respins contestaţia formulată de mai mulţi inculpaţi din acelaşi dosar penal în care a fost judecat şi Ceteraş.


Începând cu data de 6 iulie 2020, când a fost condamnat la 10 ani şi 8 luni de închisoare pentru dare de mită şi retrocedarea ilegală a peste 5000 de hectare de păduri în judeţul Buzău, afaceristul Ceteraş a formulat 14 acţiuni în instanţă. Toate au avut legătură cu liberarea sa condiţionată. Ultimele acţiuni le-a formulat pe data de 12 mai 2022, pe rolul Curţii de Apel Constanţa, iar pe data de 17 iunie 2022 a formulat la Înalta Curte o contestaţie în anulare pentru pedeapsa de 10 ani şi 8 luni. Iar această acţiune i-a fost respinsă definitiv, aşa cum am menţionat, marţi, 14 martie a.c.

Şi în dosarul din data de 12 mai 2022, Curtea de Apel Constanţa i-a respins-o ca nefondată, decizia fiind contestată de afacerist la Înalta Curte. Iar ÎCCJ a respins-o tot ca nefondată pe data de 23 noiembrie 2022.

Având în vedere că una dintre faptele afaceristului Ceteraş Gheorghe din Ţăndărei este de dare de mită unui judecător, sistemul judiciar a devenit inamicul condamnatului. Astfel, absolut toate acţiunile afaceristului au fost respinse, fie amânate cât mai mult, fie declinate. Deşi, iniţial, comisia din cadrul Penitenciarului Slobozia propusese, iar Judecătoria Slobozia admisese cererea de liberare condiţionată a lui Ceteraş, sistemul a făcut ce a făcut şi a reuşit să-i reemită alt mandat de executare a pedepsei. În data de 25 iunie 2021, Judecătoria Slobozia a respins cererea condamnatului de liberare condiţionată după două amânări succesive. Reamintim că pe data de 19 martie 2021, Tribunalul Ialomiţa a decis ca dosarul privind liberarea condiţionată a afaceristului Ceteraş să fie rejudecat de Judecătoria Slobozia. Anterior, Judecătoria Slobozia decisese să respingă cererea de liberare condiţionată a lui Ceteraş. Imediat, Ceteraş a contestat decizia şi astfel dosarul său a ajuns la tribunal. Aici, instanţa a decis că cererea afaceristului trebuie rejudecată pe fond.

Pentru liberarea sa condiţionată, Ceteraş a formulat acţiuni la Judecătoria Slobozia, la Curtea de Apel Constanţa, la Curtea de Apel Ploieşti şi la Curtea de Apel Bucureşti şi la Înalta Curte. Toate au fost sortite eşecului, cu excepţia uneia, care, în final a avut un final neaşteptat, şocant pentru Ceteraş. Astfel, pe data de 3 februarie 2021, Judecătoria Slobozia a decis să admită cererea de liberare condiţionată formulată de Ceteraş. Decizia a rămas definitivă pentru că, surprinzător, procurorul DNA nu a contestat-o în cele 3 zile cât a avut termen. Prin urmare, Ceteraş era liber, însă, în mod paradoxal, după această decizie a instanţei Judecătoriei Slobozia, a doua zi Curtea de Apel Ploieşti a emis un nou mandat de executare a pedepsei astfel că a rămas în penitenciar. Pus în faţa acestei situaţii, ca o instanţă să-l pună în libertate, iar o alta să dispună reîncarcerarea, Ceteraş a formulat o nouă acţiune de liberare condiţionată. Pe data de 17 februarie 2021, Judecătoria Slobozia a respins acţiunea lui Ceteraş de liberare condiţionată şi a stabilit ca poate reveni cu o cerere în februarie 2022. Ulterior, a contestat decizia judecătoriei la Tribunalul Ialomiţa care s-a pronunţat definitiv pe 19 martie 2021, că trebuie rejudecată cererea.

Cristian Filip


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare