Inițializează o căutare

SAMGPL

Şefa DSP Ialomiţa şi directorul economic, în centrul unei anchete a poliţiştilor ialomiţeni

Ziua de miercuri, 10 august, va rămâne, cu siguranţă, înscrisă în istoria neromanţată a instituţiei responsabilă, cel puţin teoretic, de sănătatea publică a ialomiţenilor.

De această dată, fila de cronică ce poartă data respectivă consemnează şi un eveniment cu conotaţii violente, ce poate fi asimilat unei noi pete pe obrazul oricum pătat al unei instituţii aproape detestată de cei care au avut nevoie să interacţioneze cu funcţionarii acesteia.


În jurul orei 10.45, un apel la 112 anunţa că la sediul DSP Ialomiţa ar fi avut loc un incident în timpul căruia autoarea apelului redirecţionat către Poliţia Municipiului Slobozia ar fi fost agresată de o colegă.

Deşi primele informaţii vehiculate în mediul online o dădeau pe Marinela Radu (foto), directorul instituţiei, drept iniţiatoarea agresiunii, din primele cercetări făcute de poliţiştii care au descins la locul faptei a rezultat că, de fapt, Denisa Ioniţă, directorul economic al DSP Ialomiţa, ar fi fost cea care şi-a agresat şefa. De altfel, în ciuda faptului că s-a vehiculat iniţial scenariul conform căruia poliţiştii ar fi fost alertaţi de către o funcţionară din cadrul instituţiei, care ar fi auzit scandalul de pe hol, s-a dovedit că alarma a fost dată de directorul executiv al DSP Ialomiţa. Şi tot Marinela Radu a fost cea care a mobilizat şi reprezentanţii presei locale. Probabil, pentru a da un plus de greutate unei îmbrânceli ,,ca-ntre fete”.

Varianta oficială, pusă la dispoziţie două zile mai târziu de IPJ Ialomiţa, este aceea că ,,între cele două femei ar fi izbucnit un conflict spontan, în urma căruia o femeie în vârstă de 53 de ani ar fi îmbrâncit-o şi lovit-o pe colega sa de 51 de ani”.

De fapt, conflictul spontan, provocat de refuzul directorului economic de a-i semna directorului executiv o serie de documente, ar avea rădăcini ceva mai adânci, înfipte în birourile DSP Ialomiţa încă din primele zile de după ce Dan Noel i-a predat cheile biroului de director executiv Marinelei Radu. Existenţa conflictului este confirmată de faptul că schimburi de replici pe ton ridicat au mai avut loc între protagonistele scandalului, fără a escalada, însă, la nivelul atins în dimineaţa zilei de 10 august.

Cel puţin pentru moment, nu este clar dacă dosarul penal a fost întocmit şi pe numele Marinelei Radu. Dar, dacă informaţia se va confirma, ar însemna că numărul dosarelor în care directorul executiv al DSP Ialomiţa este cercetată este două.

Primul dintre acestea a fost întocmit la scurt timp după ce Marinela Radu a preluat funcţia de director executiv al DSP Ialomiţa, demnitate din care a semnat decizia de desfiinţare a postului deţinut în cadru instituţiei de către predecesorul său, Dan Noel.

Nemulţumit de faptul că a fost, pur şi simplu, trimis la pensie, Noel ar fi depus plângere penală împotriva noului director, plângere penală aflată în curs de soluţionare.

Radu a preluat conducerea DSP Ialomiţa pe data de 8 aprilie, după ce cu o săptămână înainte, Alexandru Rafila semnase ordinul de ministru prin care lui Dan Noel îi înceta delegarea cu caracter temporar pe postul de director executiv.

Robert-Viorel Dincă


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare