Inițializează o căutare

SAMGPL

50 de pompieri s-au luptat 17 ore cu incendiul izbucnit la o hală cu deşeuri a firmei Vivani

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Barbu Catargiu al judeţului Ialomiţa au fost solicitaţi la maxim sâmbătă noaptea pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit la o hală de sortare a deşeurilor aflată în incinta Vivani Salubritate SA.


 Apelul la 112 a fost dat puţin după ora 21.50, moment în care s-au pus în mişcare un număr de 7 echipaje de salvatori din cadrul ISU Ialomiţa, la bordul a trei autospeciale de stingere cu apă şi spună, a unei ambulanţe SMURD, o autoscară şi al unei cisterne. Informaţiile primite în dispecerat au impus deplasarea la intervenţie şi a unei autospeciale CBRN din dotarea ISU Ialomiţa.

La momentul în care forţele de intervenţie au ajuns la locul sinistrului, incendiul se manifesta cu violenţă în interiorul unei hale cu suprafaţa de aproximativ 1600 de metri pătraţi, destinată depozitării gunoiului menajer înainte ca acesta să fie sortat şi supus procedurilor de neutralizare.

Dificultatea intervenţiei, dată de volumul mare de deşeuri şi de faptul că o parte dintre focarele aparent lichidate s-au reaprins a impus ca, la aproximativ o oră după debutul intervenţiei, să se facă apel la salvatorii din judeţul Călăraşi, la cei din cadrul ISU Nero Lupaşcu Buzău şi, ulterior, la cei din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov.

Desfăşurarea de forţe în sprijinul pompierilor militari din Ialomiţa a inclus o autospecială de stingere cu apă şi spumă trimisă de la Călăraşi, o alta de la Buzău şi alte două de la Bucureşti.

Din punct de vedere uman, forţele de intervenţie au totalizat 6 ofiţeri, 36 de subofiţeri şi 8 soldaţi.

Intervenţia în vederea lichidării efectelor incendiului a continuat pe tot parcursul nopţii şi în cursul zilei de duminică.

Operaţiunea de stingere a incendiului a fost declarată încheiată duminică, 21 august, la ora 15.48.

Cauzele izbucnirii incendiului sunt în curs de stabilire, la fel ca şi valoarea pagubelor materiale produse de flăcări.

Luni la prânz, ISU Barbu Catargiu al judeţului Ialomiţa a făcut public bilanţul incendiului care a mistuit, până la momentul în care s-au reuşit izolarea şi lichidarea completă a acestuia, aparatura tehnică din staţia de sortare, aproximativ 800 de tone de deşeuri reciclabile şi menajere depozitate în hala afectată, aproximativ o tonă de deşeuri premestecate din PVC şi 200 de pubele din plastic.

Robert-Viorel Dincă


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare