Inițializează o căutare

SAMGPL

Andreia Radu este, oficial, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie din Ialomiţa


Reuşita medicului-coordonator la alegerile desfăşurate în luna februarie a fost consfinţită pe 21 aprilie de o decizie a completului specializat în asociaţii, fundaţii şi societăţi agricole al Judecătoriei Slobozia, şi rămasă definitivă la data de 26 aprilie.

Andreia Radu fusese reconfirmată în funcţie în cadrul alegerilor desfăşurate la data de 12 februarie, dar rezultatul votului a trebuit validat şi de instanţă. Acesta a fost motivul pentru care validarea alegerilor a întârziat aproape o lună şi jumătate de la momentul în care Radu a primit încrederea celor 54 de confraţi care şi-au exprimat votul la turul de scrutin din iarnă.

Practic, în urma deciziei instanţei au fost modificate şi statutul Asociaţiei, dar şi componenţa Consiliului Director şi a membrilor asociaţi.

Andreia Radu va fi secondată la conducerea AMF Ialomiţa de către Mihail Petru Lungu şi Cristina Aurelia Mierlă. Statut de membri în Consiliul Director mai au, alături de medicii Mihaela Radu şi Nicolae Nasalciuc, şi colegii lor Carmen Dimache, Valentina Mihai, Ella Ciupitu, Adriana Pană, Silvia Măciucă, Monica Platon şi Elena-Cristina Tron.

În ceea ce priveşte misiunea de coordonare a activităţii medicilor de familie din judeţ, Andreia Radu ne-a declarat că îşi propune să încerce creşterea vizibilităţii specialităţii căreia îi este dedicată: „Mi-aş dori ca medicina de familie să nu mai fie considerată Cenuşăreasa sistemului sanitar, iar medicii de familie - scriptologul sau secretarul de serviciu. Mi-aş dori ca medicina de familie să devină baza actului medical şi să fie tratată ca atare. E unul dintre obiectivele pentru care am vrut să fiu parte din Consiliul Naţional, din comisia economică în cadrul căreia se discută contractul-cadru în baza căruia funcţionăm. Vreau ca medicul de familie să fie respectat şi văzut ca un specialist veritabil, nu omul de serviciu din spatele uşii”, ne-a declarat Andreia Radu.

Şefa medicilor de familie din Ialomiţa a ţinut să puncteze că în cabinetele medicilor de familie se tratează 80% din patologie.

În aceste condiţii, Radu afirmă că şi-a propus să lupte şi pentru a evita diminuarea în continuare a alocărilor bugetare pentru medicii de familie.

Robert-Viorel Dincă


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare