Inițializează o căutare

SAMGPL

Gânduri la final de drum

Călătoria Erasmus, SOS-Sustain Our Souls care a început în 2018, se termină anul acesta având ultima oprire în Felsberg, Germania. Astfel pe parcursul a trei zile, în perioada 19-21 mai 2021, elevii și profesorii parteneri din Drei-Burgen-Schule, Felsberg, Germania; 1 Epal Trikalon, Trikala, Grecia; IES Terra de Xallas, Santa Comba, Spania, Instituto d’Istruzione Secondaria Superiore ”Augusto Righi”, Taranto, Italia; 42 Liceum Ogolnoksztalcace im. A. Mickiewicza w Krakowie, Cracovia, Polonia și Liceul de Arte ”Ionel Perlea”, Slobozia, România prezintă cele mai bune materiale realizate în urma acestei colaborări internaționale. Suntem la final de proiect și realizăm ce impact extraordinar a avut asupra noastră chiar dacă ultimele două mobilități nu au mai avut loc fizic ci au fost mutate în mediul virtual.


”Societatea de astăzi are tendința de a "rinoceriza elevii, de a-i transforma in grupuri fără personalitate, striviți de forța uniformizării. Tocmai aici, in aceasta latura care afectează dezvoltarea lor personala intervine experiența Erasmus. Ea este cea care le oferă tinerilor gura de aer proaspăt a educației autentice. Din proiectele Erasmus adolescenții învață în primul rând să cunoască lumea și, implicit, sa se autocunoască. Inter cunoașterea devine autocunoaștere. Sau cum afirma un filozof- teolog roman "prin alții, spre sine". In al doilea rând, experiența Erasmus tine de latura culturii organizaționale. Se pun in evidenta valori ale comunității școlare si nu numai, definitorii pentru conturarea sentimentului apartenentei la o comunitate veritabila, cu tradiții puternice, cu trecut exemplar, cu prezent modern, si, implicit, cu viitor.” Magdalena Grecu, profesor la Liceul de Arte ”Ionel Perlea”, Slobozia.

”Educația din ziua de azi ar trebui să se concentreze pe diferite abilități și aptitudini și să le ofere elevilor instrumentele necesare pentru a deveni adulți de succes. Pentru noi, participarea la proiectul Erasmus+, SOS Sustain Our Souls a reprezentat o ocazie foarte bună de a învăța, de a face schimb de experiență și de a le oferi elevilor noștri alte oportunități de cunoaștere și dezvoltare personală. Ne dorim să îi vedem implicați în cât mai multe activități care să contribuie la formarea lor și care să le deschidă noi orizonturi. Este cumva responsabilitatea noastră să găsim aceste oportunități și să le fructificăm în beneficiul elevilor.” Boboc Cristina, profesor la Liceul de Arte ”Ionel Perlea”, Slobozia.

”Cred că proiectele Erasmus+ ne învață să fim mai independenți și mai atenți la experiențele pe care le putem avea la școală. Prin aceste proiecte învățăm să lucrăm nu numai la nivel național dar și la nivel european. Acest proiect se termină anul acesta dar experiența noastră este de abia la început și suntem convinși că o vom folosi la maxim în următoarele proiecte.” Andreea M, elev în echipa Erasmus+.


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare