Inițializează o căutare

SAMGPL

Oportunități de învățare online prin proiecte Erasmus+

Povestea Erasmus+ din Liceul de Arte ”Ionel Perlea”, Slobozia, Ialomița, începută în anul 2018, a avut un capitol foarte frumos în perioada 3-5 martie 2021 intitulat ArtsandDesgin in Nature. Astfel, SOS- SustainOurSouls a continuat în online din cauza situației pandemice la nivel mondial. Echipa Liceului de Arte a lucrat intens pentru a oferi partenerilor din Germania, Polonia, Grecia, Spania și Italia experiențe autentice de învățare în mediul virtual. Platforma utilizată a fost Zoom pentru că ne-a permis să organizăm echipele de lucru în echipe multinaționale care au lucrat în două ateliere de creație. 

 Primul atelier, Jocuri și sănătate, a presupus utilizarea unor obiecte sportive pentru a crea trasee sportive: obstacole, jaloane, mingi de volei, mingi de baschet, saci pentru mingi, coardă de sărit, cercuri de gimnastică și scară de agilitate. Echipa din România urmează să filmeze aceste trasee și să le includă într-un material educativ despre importanța jocului și a sportului în viața copiilor, despre stil de viață sănătos și responsabil. Al doilea atelier, Arta în natură și-a propus să îi aducă pe elevi mai aproape de poezie și de mesajele sensibile care pot fi transmise prin intermediul unor versuri simple. A fost folosită structura poemului Diamante care a apărut în literatură acum mai bine de 40 de ani și care contribuie foarte mult la dezvoltarea limbajului elevilor atât în limba maternă cât și în limbi străine. Elevii pasionați de pictură și desen au fost invitați să realizeze lucrări care vor fi folosite cu scopul de a ilustra materialul final al activității, colecția de poezii și texte despre natură. 

 Activitățile virtuale au oferit ocazia multor dintre participanți să lucreze colaborativ online pentru prima dată, să creeze poezii folosind o structură nouă, să negocieze și să ajungă la un consens cu scopul de a crea un produs final. Suntem convinși că cea mai bună variantă ar fi fost să ne vedem față în față și să lucrăm împreună. Dar, ținem cont de contextul actual și avem grijă de noi, punând pe primul plan siguranța noastră și a celor dragi nouă. Proiectele Erasmus+ sunt oportunitățile de învățare care nu se opresc niciodată, indiferent de context și de situație iar acest lucru ne place cel mai mult la proiectele pe care le desfășuram la nivel european.

Echipa de proiect a Liceului de Arte ”Ionel Perlea”



Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare