Inițializează o căutare

SAMGPL

Spitalul Orăşenesc Ţăndărei va deveni a treia unitate de suport-Covid din Ialomiţa

 Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Ialomiţa a emis, după patru zile de tăcere, Hotărârea nr.108/18.11.2020 prin care se oficializează, practic, viitorul statut al uneia dintre cele mai vechi unităţi de îngrijire din judeţ.

Conducerea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat propunerea Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Ialomiţa, de trecere a Spitalului Ţăndărei în regim de suport-Covid. Solicitarea responsabililor de sănătatea publică a fost făcută la data de 17 noiembrie şi are ca suport creşterea capacităţii de intervenţie la nivelul spitalelor din judeţ, pe fondul agravării crizei epidemiologice.

Practic, Spitalul Orăşenesc Ţăndărei ar urma să micşoreze presiunea cu care se confruntă deja spitalele din Urziceni şi Feteşti, aflate, în acest moment, la limita numărului de locuri disponibile pentru bolnavii infectaţi cu noul coronavirus.

Numărul de paturi alocat secţiei ce urmează a fi rezervată exclusiv îngrijirii celor infectaţi cu virusul SARS-Cov-2 face parte, cel puţin deocamdată, din categoria secretelor extrem de bine păzite de autorităţile judeţene.

Informaţia ar urma să devină publică odată cu modificarea Ordinului Ministrului Sănătăţii nr. 555/03.04.2020, moment care va coincide cu operaţionalizarea spitalului conform noii structuri pe care o presupune intrarea în regim Covid.

Conform structurii actuale, Spitalul Orăşenesc Ţăndărei funcţionează cu un număr de 70 de paturi, dintre care cinci rezervate pentru spitalizarea de zi.

Secţia de psihiatrie a unităţii medicale coordonată de managerul Maria Constantin funcţionează în prezent cu 22 de paturi, în timp ce pentru secţiile de chirurgie generală şi pediatrie au fost alocate câte 15, iar pentru boli interne - 18 paturi. Secţia ATI are la dispoziţie, cel puţin pentru moment, două paturi.

Odată cu intrarea în regim de spital suport-Covid a Spitalului Orăşenesc Ţăndărei, numărul unităţilor cu acest specific va ajunge în Ialomiţa la trei. Asta, după ce la debutul crizei epidemiologice, Spitalul Municipal „Anghel Saligny” a fost aruncat în prima linie a luptei anti-Covid. Apoi a fost urmat, la aproximativ o lună şi jumătate, de Spitalul Municipal Urziceni.

Cele mai recente date făcute publice de Instituţia Prefectului Judeţului Ialomiţa indică un număr de 120 de ialomiţeni ucişi de „boala momentului”. De la începutul pandemiei, s-au infectat un număr de 3727 de persoane, dintre care 1655 au fost declarate vindecate. Datele comunicate joi la prânz indicau un număr de 102 îmbolnăviri în ultimele 24 de ore şi 1822 de persoane izolate la domiciliu.

Robert-Viorel Dincă



Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare