Inițializează o căutare

SAMGPL

„START IMPLICARE. STOP NEPĂSARE!” este sloganul candidatului PI pentru Primăria Țăndărei

Viceprimarul oraşului Ţăndărei, Lucian Cristian Achimaş, intră în cursa electorală a cărei linie de finish va fi trecută de competitori în seara zilei de 27 septembrie cu un slogan care sintetizează, practic, întreaga filosofie căreia i se subsumează campania care stă să înceapă. Ţăndăreanul se regăseşte în postura, inedită, de singurul viceprimar al unui oraş ialomiţean propus alegătorilor de Partidul Ialomiţenilor.

Deşi născut în inima Ardealului, Lucian Cristian Achimaş şi-a petrecut copilăria şi adolescenţa în Ţăndărei, oraş de care afirmă că se simte legat sufleteşte. Cu atât mai mult cu cât aici şi-a întemeiat familia şi şi-a conturat, încă din adolescenţă, cariera de om de afaceri şi, mai apoi, de politician.

Propunerea PI pentru funcţia de primar al Ţăndăreiului, Lucian Achimaş spune că activitatea profesională, care a inclus şi şase ani, între 1990 şi 1996, în care a lucrat în cadrul societăţii locale de gospodărire comunală, l-a ajutat să-şi dezvolte abilităţile de om de echipă: „Am învăţat, de-a lungul anilor de activitate, că munca în echipă este esenţială pentru reuşita oricărei activităţi. Chiar dacă întotdeauna există un şef, un coordonator, am încercat să aplic în alt fel decât se face în mod obişnuit ideea asta. Cred că acesta este unul dintre secrete atât în mediul privat cât şi în administraţie. Nu le poţi şti pe toate şi, mai ales, nu le poţi face singur pe toate. Rişti să greşeşti sau să te blochezi. Am reuşit să coordonez o echipă întreagă de oameni, având ca fundament al relaţiei noastre încrederea şi profesionalismul”, spune viceprimarul Ţăndăreiului.

Lucian Achimaş şi-a trecut pe agenda de lucru pentru perioada post-alegeri, câteva repere care se află şi în proiectul cu care va veni în faţa alegătorilor din oraşul său. Printre acestea se numără şi ceea ce candidatul Paridului Ialomiţenilor la funcţia de primar al Ţăndăreiului numeşte „eficientizarea cheltuirii banului public” dublată de o transparenţă decizională care se impune din ce în ce mai mult în actualul context socio-economic...

Economist de profesie, Lucian Achimaş se declară adeptul convins al nevoii de schimbare a abordării modului de lucru. Mai ales că oraşul Ţăndărei are în derulare mai multe proiecte de dezvoltare şi se intenţionează continuarea atragerii de sume destinate dezvoltării comunităţii: „Nu poţi cumpăra un bec care costă 5 lei cu 30 când sunt de făcut atâtea lucruri în oraş. Fiecare leu cheltuit necorespunzător se reflectă într-un buget care, oricum, nu este suficient pentru toate cele care ar trebui fie reparate, fie construite de la zero în oraş”, afirmă Achimaş.

În acelaşi context, viceprimarul în funcţie al Ţăndăreiului spune că mizează pe creşterea gradului de absorbţie a fondurilor europene şi a proiectelor de dezvoltare a oraşului finanţate din bani de la Bruxelles. Aceasta este, în opinia sa, singura soluţie viabilă pentru finanţarea viitoarelor proiecte de dezvoltare urbană, pusă în practică fără a pune presiune pe bugetul de care dispune comunitatea: „Consider că am suficientă experienţă în acest domeniu, dovadă faptul că am atras în mediul privat aproximativ 200.000 de euro, am deschidere în acest sens şi cred că această abilitate poate contrabalansa faptul că partidul pe care îl reprezint nu se bucură neapărat de susţinere în Consiliul Local. Nu ne ajută nimeni, va trebui să ne ajutăm singuri, iar atragerea de bani europeni pentru viitoarele proiecte va fi, din acest punct de vedere, în atenţia mea încă din prima zi a viitorului mandat”, mai spune viceprimarul Ţăndăreiului

Problema parcărilor se află şi ea pe lista priorităţilor actualului viceprimar, în eventualitatea în care alegătorii din Ţăndărei îi vor acorda votul lor de încredere. Faptul că în prezent locurile de parcare din oraş nu sunt strict delimitate creează o serie de probleme pe care Lucian Achimaş le doreşte eliminate în mandatul viitorului primar al oraşului: „Nu e greu, mai ales că avem foarte aproape de noi exemplul Sloboziei. Am mai propus concesionarea locurilor de parcare pentru a evita situaţiile în care fiecare parchează unde găseşte loc. În general, fiecare şi-a „adjudecat” un loc în faţa blocului, dar atât timp cât nu este marcat şi delimitat vor fi probleme şi discuţii. Părerea mea e că problema aceasta nu s-a rezolvat până acum pentru că nu s-a dorit. Soluţii sunt şi sunt foarte simple, veţi vedea...”, mai spune Achimaş.

Aceste acţiuni dovedesc motivaţia şi ambiţia candidatului PI, de a asigura ţăndărenilor condiţii de trai decente, normale pentru vremurile pe care le trăim.

Altruist din fire, aşa cum se autodefineşte, Lucian Achimaş afirmă că intrarea sa în lumea politicii s-a produs pe fondul dorinţei de a schimba în bine comunitatea căreia îi aparţine şi de a le „întoarce” oamenilor oraşului o parte dintre beneficiile de care s-a bucurat în anii trecuţi de la venirea în oraş.

În ceea ce priveşte alegerea Partidului Ialomiţenilor ca formaţiune politică pe care să o reprezinte în bătăliile electorale din ultima perioadă, Lucian Cristian Achimaş spune că aceasta a fost una firească, fiind unul dintre membrii fondatori: „Partidul Ialomiţenilor s-a născut dintr-o serie de dezamăgiri ale mai multor nemulţumiţi de modul în care politicul s-a amestecat în administraţie cu consecinţele de acum binecunoscute... Partidul Ialomiţenilor este o familie unită, în care deciziile importante se iau în urma unor discuţii şi analize în amănunt, pentru găsirea celor mai bune soluţii. Acesta a fost unul dintre principiile cu care am pornit la drum şi de la care îmi doresc să nu ne abatem nici de acum înainte...”, şi-a reconfirmat Achimaş alegerea.

Candidatul Partidului Ialomiţenilor la funcţia de primar al Ţăndăreiului se declară adeptul unei campanii pozitive, dusă pe baza proiectelor pentru fiecare dintre comunităţile în care candidează aspiranţii la funcţia de primar şi mai puţin prin aducerea în prim-plan a nerealizărilor reprezentanţilor actualei administraţii.



Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare