Inițializează o căutare

SAMGPL

Dezvăluiri-bombă ale patronului Realitatea Plus TV! Băsescu prin cuplul Dorin Cocoş - Elena Udrea ar fi ajutat Unirea Urziceni să câştige campionatul


Cozmin Guşă, preşedintele Federaţiei Române de Judo, a vorbit la GSP Live despre implicarea politicului în sportul românesc. Fost secretar general al PSD şi fost şef de campanie al lui Traian Băsescu, Guşă a dezvăluit cum au fost ajutate CFR Cluj şi Unirea Urziceni să devină campioane ale României.

Cozmin Guşă a dezvăluit influenţa politică de care au beneficiat CFR Cluj, în timpul patronării lui Arpad Paszkany, şi Unirea Urziceni, patronată de urziceneanul Dumitru Bucşaru.

„Arpad Paskazny era într-o legătură foarte bună cu echipa lui Traian Băsescu de la Cluj. Nu cred că este o întâmplare. El a avut succes şi pentru că a investit, dar, probabil, că i s-au făcut şi diverse înlesniri. Îţi răspund tot direct, nu a fost o întâmplare. Toate articolele de presă legate de dosare, iertare de dosare şi aşa mai departe sunt reale. Cooperativa din vremurile acelea devenise groaznică", a declarat Cozmin Guşă.

Dumitru Bucşaru - Dorin Cocoş - Elena Udrea

Referitor la succesul celor de la Unirea Urziceni, Cozmin Guşă crede că şi aici a fost mâna politicului, mai ales că Dumitru Bucşaru era un apropiat al cuplului Dorin Cocoş - Elena Udrea.

„În mod clar sunt lucruri necurate, dar n-aş şterge cu buretele performanţa sportivă. A fost, totuşi, o performanţă sportivă. Acel ajutor care vine din mediul politic este otrăvitor. Omoară competiţia, spiritul jucătorilor care devin frustraţi că nu au şi ei un Dorin Cocoş. Astea sunt lucrurile urâte din sportul românesc şi internaţional, arată un soi de înapoiere. Nu te poţi dezvolta în acest fel, fotbalul nu poate progresa aşa", a spus Cozmin Guşă.

Unirea Urziceni a reuşit o surpriză de proporţii şi a câştigat campionatul în sezonul 2008-2009. După titlul cucerit a urmat participarea în grupele Ligii Campionilor. După un an şi jumătate, echipa s-a retras oficial din toate competiţiile organizate de FRF.

Babagianu: acuzaţia este o jignire adusă lui Dan Petrescu

Gheorghe Babagianu, actualul şef de cancelarie al prefectului Toniţa Manea, a fost vicepreşedintele onorific al clubului în vremurile de glorie ale Unirii Urziceni. Din această ultimă postură i-am cerut un punct de vedere, dacă Unirea, sau mai bine zis Bucşaru, a apelat la cuplul Dorin Cocoş - Elena Udrea pentru a câştiga titlul de campioană a Ligii I acum 11 ani. „Nu am cunoştinţă de vreo legătură între Bucşaru şi cuplul Dorin Cocoş - Elena Udrea. Apoi nu comentez aşa ceva pentru că am o nedumerire cine este acest domn Guşă. A jucat fotbal pe undeva sau a antrenat vreo echipă de fotbal? Când spunem Unirea Urziceni, spunem Dan Petrescu. Dacă persoana care acuză are cunoştinţe că Dan Petrescu ar accepta vreodată jocuri de culise, mă face să cred că sportul românesc nu mai are nici o valoare. Asta înseamnă şi că rezultatele generaţiei de aur nu au existat. Dacă ar fi existat astfel de intervenţii, sigur vorbea cineva despre asta. Probabil că domnul Guşă vrea să vorbească cu doamna Udrea şi nu ştia cum să facă“, ne-a declarat Gheorghe Babagianu, unul dintre apropiaţii fostei campioane.

Cristian Filip


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare