Inițializează o căutare

SAMGPL

Un „polițist-erou“ de la Țăndărei se comportă ca un bou


Apariţia recentelor ordonanţe militare, care prevăd sancţiuni contravenţionala mari, a permis unor aşa-zişi oameni ai legii să „comită“ abuzuri. Practic, instituirea acestor ordonanţe militare le-a conferit ocazia de a sancţiona la capul gol (la propriu) pe toată lumea, iar în unele zone ale ţării chiar să aplice legea pumnului. Nu a fost cazul în Ialomiţa (sau nu am aflat noi) unor astfel de derapaje, dar avem un specimen de poliţist, culmea, la Ţăndărei, care forţează mult limitele legii şi nu numai. Este vorba despre un tânăr poliţist care instigă, provoacă, se răzbună, îşi reglează problemele cu banii, toate acestea sub umbrela uniformei pe care o poartă. Pentru cunoscători, este noul Vasile Cloşcă, acel poliţist ieşit din sistem de câţiva ani în urma unor probleme penale. Pentru necunoscători să precizăm că este vorba despre Daniel Drăghici, poliţist în cadrul Biroului Rutier Ţăndărei.

Prezentat în urmă cu doi ani ca poliţist-erou în Argeş, în Ialomiţa a ajuns oaia neagră a Inspectoratului Judeţean de Poliţie, din motive pe care le vom dezvolta în continuare.

Precizasem anterior că instigă, provoacă, se răzbună, îşi reglează problemele cu banii, toate acestea sub umbrela uniformei pe care o poartă... Ei bine, nu puţine au fost cazurile în care a oprit în trafic şoferi de etnie romă, aceştia l-au înjurat, el nu a luat nici o măsură, expunându-şi colegii de echipaj. Referitor la colegi, am putea să-i numim şi „creditori“, Drăghici împrumutându-se la aceştia pentru diverse vicii, că altfel nu putem explica de ce nu-şi plăteşte chiria pe unde locuieşte. Un tânăr plecat în Norvegia, care i-a pus la dispoziţie apartamentul, şi acum aşteaptă chiria de la Drăghici pentru mai multe luni, dar şi pentru utilităţi unde a lăsat facturi imense. Iar dacă vreun coleg-creditor îi cere banii împrumutaţi, Drăghici se răzbună pe rudele aceluia, sancţionându-le pentru diverse abateri rutiere inventate.

Dacă am ajuns la capitolul „abateri rutiere inventate“, să nuanţăm. Pentru că mereu are probleme cu banii, vânează oamenii de afaceri locali. Într-unul dintre cazuri, afaceristul vizat era la un botez, la Restaurantul Unirea din Ţăndărei. Nu s-a lăsat până nu l-a luat la sediul Poliţiei oraşului pentru a-l identifica şi a-i aplica o banală amendă de circulaţie. Cu alt afacerist din zonă, de câte ori îl vede mai are un pic şi se aruncă pe capota acestuia în ideea de a-l provoca. Zilele trecute a vrut să-l amendeze pentru că avea adeverinţa pe propria răspundere pe whatsapp şi nu printată. Exemplele ar putea continua, dar îi mai lăsăm şi pe cei de la SIPI să-i documenteze activitatea.

Două amenzi pentru un jandarm de la serviciul secret

Acelaşi poliţist a fost implicat vara trecută într-o acţiune de pomină. Fiind de serviciu, Drăghici a oprit în trafic autoturismul de serviciu al Grupei de Cercetare -Documentare, aşa-zisul serviciu secret al Jandarmeriei Ialomiţa. Pentru că era un autoturism folosit inclusiv la filaje, pe geamuri avea folii care nu fuseseră autorizate din lipsă de buget. Din acest motiv, dar mai ales pentru că maşina avea două numere de înmatriculare diferite, lui Drăghici i s-a părut dubios acest lucru, deşi i se explicase clar de către jandarmul aflat la volan că era în timpul unei misiuni. Drăghici nu a vrut să înţeleagă acest lucru, aplicând o amendă de 2500 de lei jandarmului aflat la volan. Bineînţeles, îl şi cunoştea pe jandarm, au lucrat împreună, dar sipiotul care a anchetat speţa nu a văzut ditamai răzbunarea (nu putem oferi detalii). După ce i-a aplicat prima sancţiune că nu avea folii autorizate, reţinându-i certificatul de înmatriculare al autoturismului de filaj, în aceeaşi după-amiază cei doi s-au reîntâlnit prin Ţăndărei. Imediat Drăghici a mers după jandarm şi i-a aplicat şi a doua sancţiune pentru că nu avea farurile aprinse. A doua sancţiune a fost aplicată pentru aceeaşi maşină care avea alt număr de înmatriculare şi tot răzbunarea poliţistului a fost.

„Poliţistul-erou“ e un bou! A furat banii de la flagrant!

Dacă după prima parte a articolului aţi fi zis că Drăghici aplică legea şi e foarte diafan, că legea este aceeaşi pentru toată lumea, să i-o spuneţi lu‘ Mutu p-asta. În urmă cu doi ani de zile, în martie 2018, MAI (IPJ Argeş) îl prezentase pe Daniel Drăghici ca fiind eroul zilei întrucât în Piteşti a prins în flagrant un escroc în timp ce înşela un bătrân prin metoda „Accidentul”. La acel moment, Drăghici era elev la Şcoala de Agenţi de Poliţie din Câmpina şi se plimba prin Piteşti împreună cu prietenul său Ioan Bujor. În timpul plimbării a văzut un puştan de 16 ani, care primea un plic cu bani de la un bătrân. Viitorului poliţist i s-a părut ciudat faptul că un bătrânel îi dă un plic unui tânăr dubios la prima vedere. Bănuind că este vorba despre metoda de înşelare bătrâni „Accidentul”, a sunat imediat la poliţie şi s-a pus în urmărirea suspectului. Daniel Drăghici l-a prins pe escroc, l-a imobilizat şi l-a predat celor doi agenţi de poliţie sosiţi în urma sesizării. Gestul piteşteanului Daniel Drăghici a fost rapid tratat ca fiind un act de eroism. În scurt timp toate ziarele şi televiziunile l-au prezentat drept un tânăr care promite să fie un poliţist de succes şi de încredere. Mai mult decât atât, chiar Poliţia Română s-a folosit de cazul său pentru a-şi face imagine, postând fotografia tânărului pe pagina de Facebook a instituţiei, însoţită de un text pompos. Ulterior, bătrânul păcălit avea să constate că lipseau 8.000 de lei din banii daţi escrocului, aşa că a depus o plângere penală pentru a-şi recupera diferenţa de bani. După ce s-au lămurit că nici adolescentul escroc nu luase banii lipsă, pentru că pur şi simplu nu apucase, fiind prins imediat după tranzacţie, şi nici bătrânul nu exagerase suma, suspiciunile oamenilor legii s-au îndreptat către singurele persoane care mai fuseseră de faţă: tinerii Daniel Drăghici şi Ioan Bujor. Iniţial, oamenii legii l-au suspectat pe prietenul elevului-poliţist. Însă, conform surselor noastre, după ce l-au audiat pe acesta şi au pus cap la cap şi restul informaţiilor adunate, singurul suspect a rămas tocmai „eroul zilei”. L-ar fi dat de gol, susţin aceleaşi surse, faptul că la doar câteva ore după flagrant Drăghici şi-ar fi cumpărat un laptop. Apoi, în zilele care au urmat, şi-ar fi tunat şi maşina, costurile acestor achiziţii fiind de ordinul zecilor de milioane de lei. Imediat, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş i-au făcut dosar penal „elevului-erou“ care acum lucrează la Poliţia Ţăndărei. Deci, practic, Drăghici avea apucături de Ţăndărei dinainte să fie repartizat în Ialomiţa! Sau acesta a fost criteriul repartizării sale la Ţăndărei?

Cristian Filip


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare