Inițializează o căutare

SAMGPL

La Slobozia și Fetești, ordonanța militară 4 nu a surprins pe nimeni


Cea mai recentă dintre Ordonanţele Militare emise de autorităţi în scopul limitării răspândirii coronavirusului nu l-a surprins pe Adrian Mocioniu, primarul Sloboziei. Întrebat dacă autorităţile locale sunt pregătite să aplice prevederile articolului 6 din Ordonanţa Militară nr. 4, Mocioniu a precizat că a furat startul, măsura dezinfecţiei fiind deja aplicată la Slobozia: „Noi ne conformăm de trei săptămâni. Suntem primul municipiu din România care a făcut dezinfecţie cu aerosoli, şi primii care am solicitat Asociaţiilor de Proprietari să pună în practică dezinfecţia generală. În acest moment ne organizăm, iar în perioada imediat următoare vom acţiona cu 15 atomizoare. Sper să reuşim ca într-o săptămână să dezinfectăm fiecare scară de bloc din oraş pentru ca mai apoi să reluăm, periodic, operaţiunea...”, ne-a declarat Adrian Mocioniu.

Primarul Sloboziei afirmă că „Operaţiunea Dezinfecţia” va avea caracter ciclic, urmând să fie reluată ori de câte ori va fi nevoie pentru eliminarea tuturor riscurilor de contractare de către locuitorii municipiului reşedinţă de judeţ a virusului SARS CoV-2.

Dezinfecţia va fi pusă în practică prin intermediul serviciului de specialitate al DADP Slobozia, acreditat în acest sens de către ANRSC, conform primarului Sloboziei, singurul din judeţ care dispune de autorizaţie în acest sens. Mocioniu a mai precizat că, în acelaşi timp cu dezinfecţia scărilor de bloc, va continua şi spălarea străzilor şi bulevardelor oraşului, dar şi dezinfecţia cu aerosoli a acestora.

La Feteşti, primarul Sorin Gafiţoi, anticipează că nu vor fi probleme cu conformarea la prevederile ordonanţei militare nr. 4, în ciuda anumitor reticente manifeste la nivelul conducerii DADPP: „Avem tot ce ne trebuie pentru a ne conforma prevederilor ordonanţei. Chiar dacă stocul de substanţe necesare nu este suficient, va fi suplimentat astfel încât să asigurăm dezinfecţia tuturor scărilor de bloc. Vom lucra cu DADPP, care va avea dispoziţie în acest sens din partea Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă. Şi o va pune în practică, în ciuda faptului că mai sunt, pe ici, pe colo, mici „mormăieli”. În principiu, problema dezinfecţiei la nivelul asociaţiilor de proprietari din Feteşti este rezolvată...”, ne-a asigurat Gafiţoi.

Conform prevederilor articolului 6 din Ordonanţa Militară nr. 4, „autorităţile administraţiei publice locale vor asigura montarea de dispozitive cu soluţii dezinfectante la toate intrările blocurilor de locuinţe situate pe raza unităţii administrativ teritoriale şi vor dezinfecta periodic lifturile, casa scărilor şi alte spaţii comune.

Măsura intră în vigoare la data de 31 martie şi va rămâne valabilă până la ridicarea restricţiilor impuse odată cu instituirea stării de urgenţă.

Robert-Viorel Dincă


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare