Inițializează o căutare

SAMGPL

Fiica, ofiţer de jandarmi, mama – asistentă, tatăl-poliţist. O întreagă familie luptă în prima linie cu noul coronavirus


O întreagă familie din Slobozia, fiica, mama şi tatăl, luptă în prima linie a frontului împotriva temutului Sars Cov-2. Fiica Andreea este ofiţer de jandarmi, mama este asistentă medicală, iar tatăl este poliţist. Pagina de socializare a Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Ialomiţa găzduieşte de 4 zile povestea tânărului ofiţer Andreea. Este o poveste tristă, dar cu un final optimist în care fiica povesteşte faptul că nu şi-a văzut părinţii de o lună de zile. Este, totodată, o lecţie despre ambiţie, perseverenţă şi puterea de a merge mai departe, indiferent de cât de mari sunt greutăţile pe care le întâmpinăm. Este, totodată, o lecţie profundă de curaj, iubire, responsabilitate şi pasiune pentru meseriile pe care şi le-au ales-o. Iată povestea Andreei postată pe pagina de socializare a Jandarmeriei Ialomiţa. Sperăm să vă convingă că va fi bine la final:

„I-am revăzut după o lună. Cel mai greu mi-a fost că nu am putut să-i strâng în braţe, aşa cum o făceam de fiecare dată, când ne întâlneam după serviciu. Nici pe fratele meu nu l-am văzut şi mi-e tare dor de el. Astăzi, când i-am revăzut, mi-am adus aminte de perioada în care mă pregăteam pentru admiterea la Academie. Şi atunci mi-a fost greu, cu multe momente în care eram pe punctul de a ceda. Ţin minte, într-o seară, după două meditaţii şi un antrenament draconic, am ajuns acasă. Am căzut în genunchi şi am început să plâng...

- Gata! Nu mai pot. Nu am nici o zi liberă, nici măcar duminica. Gata, renunţ!

Parcă-l văd şi acum pe tata, cum stătea în holul bucătăriei şi cum venit la mine, m-a luat de umeri, m-a ridicat de pe covor şi a zis cu glas ferm:

- Să nu mai spui asta niciodată. Visezi să fii jandarm de la 15 ani. Ai făcut faţă până acum şi pe ultima sută de metri renunţi? În iulie te vei duce la concurs, vei trece probele cu brio, şi vei ieşi cu acel cartonaş verde în mână, din mulţimea de candidaţi. Iar noi vom fi acolo, dincolo de gard, mândri de tine. Nu da o secundă de tristeţe pe o viaţă fericită şi împlinită.

Viaţa a făcut, ca de fiecare dată, să fie exact cum mi-au spus ei. În iulie le-am dus râvnitul cartonaş verde la gard şi le-am văzut lacrimile de mândrie...şi astăzi, când i-am revăzut, pe chipul obosit al mamei, am văzut aceleaşi lacrimi. Era mândră că mă vede în uniformă. Tata s-a ţinut tare şi mi-a spus: “O să trecem cu bine şi peste asta!”

Am încredere în ei, pentru că de fiecare dată când mi-au spus că va fi bine, chiar aşa s-a întâmplat.

Acum, însă, e timpul să ne despărţim din nou. Pentru câtă vreme? Nu ştiu! Le-am făcut cu mâna de la distanţă… Mama a plecat din nou la spital, tata la secţia de poliţie, iar eu, la unitate”.

Cristian Filip


Mama, cadru medical, tatăl, polițist și Andreea, ofițer în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Ialomița “I-am...
Publicată de Jandarmeria Ialomița pe Duminică, 5 aprilie 2020


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare