Inițializează o căutare

SAMGPL

Sentinţă jenantă a Judecătoriei Feteşti! Doi bărbaţi care au vândut metanol ca fiind alcool şi au omorât două persoane, „mângâiaţi“ de judecător


În vara anului 2012 scriam despre doi poliţişti din cadrul Poliţiei Municipale Feteşti, care au fost cercetaţi şi apoi sancţionaţi disciplinar pentru că au divulgat informaţii dintr-un dosar penal care privea un traficant de alcool metilic. Din păcate, această faptă nu era prevăzută atunci în Codul Penal aşa cum este în prezent, iar pentru faptul că au periclitat desfăşurarea unei anchete penale, cei doi tablagii abia au fost sancţionaţi disciplinar.

Deşi poliţiştii au periclitat ancheta, procurorii nu s-au dat bătuţi şi au continuat cercetările, iar după aproape trei ani de zile, în 2015, au reuşit să finalizeze dosarul şi să-i trimită în judecată pe traficanţii de metanol.

Zilele trecute, după încă 4 ani de cercetare judecătorească, Judecătoria Feteşti au dat o primă sentinţă inculpaţilor Motrogan Aurel şi Bănică Gabi pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de produse sau substanţe toxice, vătămare corporală din culpă şi ucidere din culpă.

Potrivit procurorilor, în vara anului 2012, cei doi au vândut mai multor persoane din municipiul Feteşti alcool metilic pentru care nu deţineau documente de provenienţă. Întrucât au vândut metanolul ca fiind alcool etilic, cumpărătorii au consumat substanţa toxică. În urmă ingerării, o persoană a rămas cu infirmitate fizică permanentă, orbind, iar alte două persoane au decedat.

3 ani de închisoare pentru doi morţi şi un bărbat orb

Deşi sunt vinovaţi de uciderea a două persoane şi provocarea unei invalidităţi pe viaţă unei a treia persoane, cei doi inculpaţi au fost trimişi în judecată în stare de libertate. Speram, totuşi, ca pedepsele să fie exemplare în această situaţie, deoarece, prin faptul că au vândut alcoolul metilic ca fiind alcool etilic, cei doi au săvârşit infracţiunile în cunoştinţă de cauză, şi nu din imprudenţă. Însă, ne-am înşelat crunt! Inculpatul Motrogan Aurel abia a primit pedeapsa de 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă a numiţilor Codescu Ioan şi Dudă Damian. Pentru că Ermălai Iulian a rămas orb, acelaşi infractor abia a primit un an de închisoare, pedeapsa rezultantă fiind de 3 ani şi 4 luni închisoare. În ceea ce-l priveşte pe inculpatul Bănică Gabi, sentinţa este de-a dreptul penibilă. Doar 2 ani şi 8 luni închisoare cu suspendare pentru uciderea din culpă a aceloraşi persoane şi orbirea celei de-a treia. Este scandalos ca pentru două crime să pedepseşti criminalul cu o pedeapsă cu suspendare. Nu mai spunem că timp de un an de zile judecătorul a tot amânat procesul din cauza lipsei inculpatului Motrogan. Acesta fugise din ţară cu scopul de a se sustrage judecării, convins fiind că va primi o pedeapsă cu executare. Iată, în final, judecătorul nu a ţinut cont nici de această circumstanţă agravantă. Halal justiţie!

Sorin Duţu


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare