Inițializează o căutare

SAMGPL

CCR a amânat pentru a cincia oară pronunţarea pe numirea lui Marian Neacşu în conducerea ANRE


Curtea Constituţională a României a amânat pentru 22 ianuarie 2020 pronunţarea asupra sesizării USR privind numirea lui Marian Neacşu în funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei, arată un comunicat al CCR.

Nu este prima amânare în această speţă, ci a cincia. Cele mai recente episoade de acest gen sunt cele din 30 octombrie, respectiv cel de pe 11 decembrie. Dacă luna trecută CCR invoca nevoia de aprofundare a dezbaterilor, miercuri forul nu a luat o decizie pentru că judecătorul Marian Enache a lipsit din motive medicale, potrivit unor surse citate de Agerpres. Până la momentul 30 octombrie, CCR mai amânase de două ori pronunţarea.

Încă din 5 iulie, deputatul USR Cristina Prună a anunţat că a sesizat CCR cu privire la numirea lui Neacşu.

Unul dintre argumentele invocate a fost acela că Neacşu nu are vechimea şi experienţa care sunt cerute de lege pentru ocuparea unei astfel de funcţii.

„În plus, el nu poate ocupa un loc în Comitetul de reglementare al ANRE, întrucât a primit o condamnare penală definitivă”, mai afirmase Prună la acea vreme.

Curtea Constituţională a amânat pentru 22 ianuarie luarea unei decizii după ce pe 27 noiembrie, CCR a avut pe ordinea de zi această sesizare, însă a amânat dezbaterea pentru 11 decembrie.

Pe data de 26 iunie a.c., fostul secretar general al PSD Marian Neacşu, membru al Pro România, a fost votat, în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, în funcţia de vicepreşedinte al ANRE.

Cristian Filip


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare