Inițializează o căutare

SAMGPL

Judeţul Ialomiţa – pe locul al doilea în top 5 naţional al suprafeţelor irigate


// AUTOR: Robert-Viorel Dincă

Florin Barbu, directorul general al Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare, a făcut public săptămâna trecută clasamentul judeţelor în care în anul 2019 au fost irigate cele mai mari suprafeţe cultivate.

Ierarhia este dominată autoritar de Brăila, cu o suprafaţă de 250.766 de hectare, iar Ialomiţa deţine poziţia secundă cu un total de 82.675 de hectare de culturi irigate. Cea mai mare pondere la nivelul judeţului o au suprafeţele cultivate cu porumb – 32.538 de hectare şi soia – 14.583 de hectare. Orezul ocupă şi el o suprafaţă importantă, 14.044 de hectare cultivate în partea de Est a judeţului.

Suprafaţa ce urmează a fi irigată în 2020 se aşteaptă să fie în creştere în contextul în care în Ialomiţa sunt în diferite stadii de execuţie la această oră un număr de 25 de proiecte de modernizare şi retehnologizare a mai multor staţii de punere sub presiune. Valoarea totală se situează în jurul sumei de 23.000.000 de euro, în condiţiile în care un astfel de proiect de modernizare şi retehnologizare este finanţat cu sume cuprinse între 980.000 şi 1.000.000 de euro.

De la începutul anului au fost depuse în vederea finanţării prin Agenţia de Finanţare a Investiţiilor Rurale, în cadrul submăsurii 4.3 din PNDR, un număr de 17 proiecte dintre care şase au fost deja selectate şi urmează a fi contractate. Alte nouă proiecte ce vizează modernizarea şi retehnologizarea staţiilor de pompare din sistemul de irigaţii de pe raza judeţului Ialomiţa se află în procedură de evaluare, iar oficialii OJFIR Ialomiţa speră ca etapa respectivă să poată fi finalizată până la 31 octombrie.

În clasamentul naţional al suprafeţelor irigate mai figurează şi judeţele Dolj - cu 70.925 de hectare, Galaţi – 53.549 de hectare şi Tulcea – 31.745 de hectare de culturi irigate.


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare