Inițializează o căutare

SAMGPL

Polițiști huiduiți și înjurați după ce au încătușat un bărbat în Amara


// AUTOR: Sorin Duțu

Doi poliţişti din oraşul Amara au fost huiduiţi şi înjuraţi de mai mulţi localnici, după ce au încătuşat un bărbat care ar fi refuzat să se legitimeze şi pe care apoi l-au condus la sediul Poliţiei pentru audieri. Totul s-a întâmplat în urmă cu o săptămână, miercuri, 21 august a.c., în jurul orei 23:00, pe o stradă din oraşul Amara, undeva spre comuna Griviţa.

Scenele au fost filmate chiar de unul dintre bărbaţii care au intervenit în ajutorul celui încătuşat, se numeşte Emil Dumitru şi este din Amara.

Pe imaginile care au ajuns pe o reţea de socializare se poate observa momentul în care doi agenţi de poliţie îl bagă pe bărbat în autospecială.

Imediat după acest moment, mai mulţi bărbaţi se apropie de cei doi poliţişti şi le cer socoteală cu privire la bărbatul încătuşat, în timp ce îi filmează.

După câteva minute, poliţiştii reuşesc să urce în maşină şi să plece, iar atunci, bărbaţii care îi filmau, au început să îi huiduie şi să îi înjure.

Reacţia poliţiştilor a fost normală. Aceştia şi-au văzut în continuare de treabă, l-au băgat pe suspect în autospecială şi l-au condus la audieri. Cel care a filmat întregul incident, alături de filmare, a pus pe facebook şi motivul pentru care s-ar fi ajuns la încătuşarea respectivului bărbat: „Cum e posibil să mergi pe lângă bicicletă, pe trotuar, şi poliţia să îţi pună fiola şi să îţi mai dea şi amendă 840 ron? S-a întâmplat în această seară în oraşul Amara la ieşire spre Griviţa, au fost amendate 4 persoane cu câte 840 ron că mergeau pe lângă biciclete pe trotuar“.

Pe filmarea postată de acest Emil Dumitru se poate auzi dialogul dintre poliţişti şi bărbatul care a filmat, dar şi reacţia celor care s-au apropiat de ei:

- emil dumitru: de ce daţi în el?

- poliţist: cine dă în el? Ai văzut tu aşa ceva?

- emil dumitru: păi, am văzut noi, că eram aici la canapea! Am văzut că vă tăvăleaţi cu el!

- Bărbat: de unde e sângele ăla?

- emil dumitru către bărbatul încătuşat aflat în maşina de poliţie: dă-te, mă, jos pe partea cealaltă!

- Arestat: nu pot! Mi-a pus cătuşele!

- emil dumitru: ce faceţi, bă, voi, aici? Ce, bă, dacă aveţi grade sunteţi şmecheri? De ce daţi, bă, în el?

- Bărbat: pietroaie în geam vă trebuie!

- emil dumitru: oarba după voi!

- Bărbat: ieşiti, dracu, de aici, bă!

- emil dumitru: fir-aţi ai dracu! Bulangiii dracu! Lăsaţi oamenii în pace!

IPJ, amendaţii pe mitocani!

Iată, cazul de la Amara, cu poliţişti ultragiaţi pentru că şi-au făcut datoria răspunzând mai dur unor mârlani, a precedat cazul identic de la Slobozia, petrecut joi, 22 august, în jurul orei 16:00. Este, aşadar, al doilea caz în care mai mulţi mitocani instigă la nerespectarea legii şi la violenţă împotriva poliţiştilor. Deocamdată, IPJ Ialomiţa nu a făcut public dacă a luat măsuri şi împotriva celor care de pe margine sau pe reţeaua de socializare instigă la violenţă şi la nerespectarea legii.


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare