Inițializează o căutare

SAMGPL

Curtea de Apel a făcut praf dosarul poliţiştilor de la Autostrăzi. Parchetul Judeţean, umilit a doua oară


// AUTOR: Sorin Duțu
Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis, pe data de 17 septembrie a.c., pentru a doua oară, că majoritatea infracţiunilor atribuite poliţiştilor de la Autostrăzi acuzaţi de luare de mită nu sunt descrise suficient de către procuror. Iniţial, procurorului din cadrul Parchetului Judeţean i-au trebuit două luni de zile, din 9 aprilie până în 10 iunie, ca să se hotărască dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată sau solicită restituirea dosarului penal. După alte două săptămâni de gândire, procurorul a menţinut trimiterea în judecată şi a făcut un referat prin care a descris iar faptele neclare săvârşite de Andreas-Cristian Condari, Marius Ivanciu, Viorel Hnatiuc şi Ionuţ-Adrian Măgureanu.
Constatând că procurorul nu a descris faptele cum trebuie nici a doua oară, în data de 17 septembrie a.c. instanţa Curţii de Apel a decis să restituie rechizitoriului celor 4 poliţişti către Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomiţa.

Rechizitoriul, bun la tribunal, praf la Curtea de Apel

Spre exemplu, în cazul poliţistului Marius Ivanciu, doar 3 fapte de luare de mită din 24 rămâneau în picioare – din data de 07.08.2017, ora 12:00:48, când a primit mită 100 de lei, din data de 23.08.2017, ora 11:56:08, când a primit bunuri şi din data de 31.08.2017, ora 8:44:40, când a primit două bonuri valorice de câte 50 de lei.
Judecătorii din Capitală au apreciat că nici infracţiunea de abuz în serviciu în formă continuată nu este suficient descrisă de către organele judiciare. Anchetatorii îl acuzau pe Ivanciu că în perioada 30 iulie 2017 – 06 august 2017 nu a sancţionat trei conducători auto pentru contravenţiile pe care le constatase.
Cu toate acestea, potrivit rechizitoriului, în sarcina lui Marius Ivanciu mai sunt puse două infracţiuni – instigare la fals material în înscrisuri oficiale, după ce l-a convins pe colegul său Marcel Craiu să semneze, în fals, un proces verbal de contravenţie; favorizarea făptuitorului, după ce a constatat că un şofer conducea un autoturism neînmatriculat şi nu a luat măsurile care se impun.
Cel mai ghinionist dintre inculpaţi este Viorel Hnatiuc, care are o singură acuzaţie de luare de mită. Procurorii au reţinut că pe data de 25.08,2017, ora 10:08:15, Hnatiuc a primit şpagă 50 de lei. În cazul său, magistraţii Curţii de Apel au constatat că fapta este suficient descrisă.

Cei mai norocoşi au fost albiţi în totalitate

Este vorba despre poliţiştii Andreas-Cristian Condari şi Ionuţ-Adrian Măgureanu. Condari era acuzat de luare de mită în formă continuată (16 fapte) şi abuz în serviciu în formă continuată (două fapte). Judecătorii Curţii de Apel au decis că nici una dintre fapte nu este relatată satisfăcător. La fel s-a întâmplat şi în cazul lui Măgureanu, în sarcina căruia erau reţinute aceleaşi infracţiuni – luare de mită în formă continuată (12 fapte) şi  abuz în serviciu în formă continuată (două fapte).


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare