Inițializează o căutare

SAMGPL

Scurgeri grave de informaţii la Poliţia de Frontieră Feteşti. Percheziţiile DNA le-au confirmat


// AUTOR: Nicușor Dinu // FOTO: Marius-Eugen Calotescu, șeful Poliției de Frontieră Fetești

Aşa cum am relatat săptămâna trecută, la Poliţia de Frontieră Feteşti este un adevărat viespar. Şeful Calotescu Marius şi-a turnat subordonaţii la DNA, odată ajunşi acolo, şi subordonaţii şi-au turnat şeful. De unde a plecat totul?

La începutul lunii iunie a.c., comisarul de poliţie Calotescu Marius Eugen - Şef Sector al Sectorului Poliţie de Frontieră Feteşti, şi-a convocat subordonaţii la o şedinţă de bilanţ pentru primele 6 luni de activitate din an. La finalul bilanţului, Calotescu şi-a anunţat subordonaţii că în următoarea perioadă câţiva dintre ei sunt vizaţi de o anchetă a DNA. După o lună de zile, vorbele lui Calotescu s-au adeverit, pe data de 22 iulie a.c., 4 agenţi de la Poliţia de Frontieră Feteşti au fost citaţi la serviciu să se prezinte la DNA. Acolo, cei 4 au fost înştiinţaţi că sunt acuzaţi de luare de mită şi că au protejat o reţea de trafic cu sturioni şi cu icre negre şi chiar că ar fi constituit un grup infracţional alături de patronii unor restaurante din Bucureşti şi Constanţa. Doi dintre agenţi mai sunt acuzaţi că ar vrea să muşamalizeze un dosar penal în care sunt cercetate mai multe furturi de combustibili lichizi şi cocs de pe barjele care tranzitează Braţul Borcea prin raza lor de competenţă. Culmea este că în acel dosar penal, cei doi agenţi au realizat un flagrant cu hoţii de pe barje, iar acum ar vrea să-l muşamalizeze.

Văzând acuzaţiile, cei 4 au refuzat să ofere declaraţii procurorului DNA care instrumentează dosarul. În schimb, au preferat să-l toarne pe şeful lor, pe Calotescu! Iar cei 4 nu s-au rezumat la informaţii parcimonioase, ci au dat detalii despre tot ce ştiau că făcuse şeful lor. Astfel, din acuzaţi, agenţii au devenit acuzatori, turnându-l pe Calotescu că ar oferi protecţie unor şefi de asociaţii de pescari din Ialomiţa şi Călăraşi până la acuzaţii de genul imixtiunii în dosarele pe care le lucrau subordonaţii. Să precizăm că aceştia, agenţii, au fost convinşi uşor să-l toarne la rândul lor pe Calotescu în momentul în care li s-a spus că şeful lor făcuse o informare către DNA în urmă cu un an de zile, că percep mită şi că divulgă informaţii secret de serviciu. După ce au ieşit de la audieri, cei 4 suspecţi ar fi explicat că şeful lor a făcut acea informare către DNA din cauza faptului că nu au mai împărţit cu el „prada“ de pe Braţul Borcea. În această situaţie, ideal ar fi ca DNA să facă o curăţenie generală...

Scurgeri de informaţii către braconieri şi „şalupişti“


După audierea poliţiştilor de frontieră la DNA şi după ce procurorii au efectuat percheziţii la braconieri, am primit câteva informaţii sugestive despre anchetă. Astfel, în afara „scurgerilor“ de icre negre, cocs şi motorină de pe barje, ar exista şi informaţii din cadrul Poliţiei de Frontieră Feteşti. Surse bine informate ne-au precizat că braconierii din zona Feteşti-Vlădeni au primit din interiorul Poliţiei de Frontieră Feteşti, de-a lungul timpului, planificarea lunară cu echipele de poliţişti, care, cu cine lucra şi zilele în care lucrau. În acest fel, braconierii şi hoţii de pe barje ştiau când să iasă şi când să nu iasă la pescuit, în funcţie de echipajul de poliţie care era de serviciu. De asemenea, şi şalupiştii – angajaţii de pe barje, ştiau când puteau lăsa pe Borcea butoaiele cu motorină, ţigările netimbrate şi cocsul. Informaţia despre aceste scurgeri de informaţii a fost confirmată procurorilor DNA în momentul în care au realizat percheziţiile. Astfel, la unul dintre braconieri, procurorii DNA au găsit planificarea de la Poliţia de Frontieră Feteşti pe o lună de zile, printată pe o coală A3 şi lipită pe un perete. În acest fel, ni se confirmă şi informaţiile publicate săptămâna trecută, că de la Poliţia de Frontieră Feteşti au plecat informaţii secret de serviciu către braconieri şi hoţi.


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare