Inițializează o căutare

SAMGPL

Procurorul care a luat în vizor toate judecătoriile din ţară rămâne la Urziceni. CSM l-a refuzat a opta oară


// AUTOR: Sorin Duțu // FOTO: Eduard Narcis Constantinescu, procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Urziceni

Procurorul care a luat în vizor toate judecătoriile din România a avut parte de al optulea ghinion în ultimii 5 ani. Consiliul Superior al Magistraturii i-a refuzat pentru a opta oară cererea de a se transfera la una dintre judecătoriile din ţară. Tot din 2014 până în prezent, procurorul în cauză a primit cinci refuzuri privind transferul la alte unităţi de parchet.

Este vorba despre procurorul Eduard Narcis Constantinescu de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Urziceni. Acesta a primit al optulea refuz de la CSM în legătura cu numirea in funcţia de judecător.

S-a întâmplat în şedinţa de pe 25 iunie 2019, Hotărârea nr. 1136 a Secţiei pentru judecători fiind publicată luna trecută.

Amintim că Eduard Constantinescu a solicitat numirea în funcţia de judecător „la orice judecătorie din ţară”. Totuşi, magistratul a enumerat mai multe instanţe unde ar dori să ajungă judecător. Este vorba despre judecătoriile Urziceni, Răcari, Slobozia, Feteşti, Giurgiu, Roşiorii de Vede, Zimnicea, Turnu Măgurele, Brăila, Galaţi, Focşani, Curtea de Argeş, Câmpulung, Costeşti, Însurăţei, Câmpina, Ploieşti, Piteşti, Vălenii de Munte, Buzău, Pogoanele, Pătârlagele, Târgovişte, Râmnicu Sărat, Mizil, Topliţa, Măcin, Panciu.

La rândul lor, judecătorii CSM i-au refuzat procurorului Constantinescu numirea in funcţia de judecător pe acelaşi motiv invocat data trecută (în 26 octombrie 2017) – şi anume: fluctuaţiile de personal de la Parchetul Urziceni. Reamintim că în urmă cu ceva timp, Consiliul Superior al Magistraturii a primit mai multe plângeri cu privire la procurorul Eduard-Narcis Constantinescu. Acesta a fost reclamat că nu îşi îndeplineşte atribuţiile de serviciu. De fiecare dată când are un dosar în lucru, acesta tergiversa cauza lipsind de la locul de muncă sau având un comportament neadecvat faţă de poliţiştii judiciarişti, spun sursele noastre. Plângerile fiind întemeiate, în aprilie 2017, fostul procuror general Augustin Lazăr a propus, iar CSM a aprobat sancţionarea cu avertisment a lui Constantinescu.

Prim-procuror nou la Parchetul Slobozia
Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii condusă de Nicolae Solomon a decis, în şedinţa din 6 august 2019, delegarea mai multor procurori în funcţii de conducere. Printre cele 4 delegări s-a aflat şi delegarea doamnei Bârsan Mihaela Mirela în funcţia de prim-procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slobozia. În prezent, Bârsan este procuror în cadrul aceluiaşi parchet, iar prim-procuror va deveni începând cu data de 01.09.2019. Numirea are loc până la ocuparea funcţiei prin concurs sau examen, în condiţiile legii, dar nu mai mult de 6 luni. Precizăm că titulara postului de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia, Andreea Culcearu, ocupă de doi ani de zile o funcţie în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie-Structura Centrală. În fruntea Parchetului Slobozia, din mai 2017, a fost delegată Viorica Dinu, titulara funcţiei de prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa.


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare