Inițializează o căutare

SAMGPL

Sudiţiul – printre localităţile ialomiţene cele mai grav lovite de tornada de marţi


// AUTOR: Robert-Viorel Dincă // FOTO: Florin Floreanu

30 de case au rămas fără acoperişurile din tablă, iar două dintre ele vor trebui reconstruite din temelii după ce vântul puternic le-a afectat grav structura de rezistenţă. Aproximativ 100 de gospodării de pe srada Sfântul Pantelimon au rămas în beznă după ce mai mulţi copaci smulşi din rădăcină s-au prăbuşit peste reţelele de alimentare cu energie electrică. Intervenţia echipelor ENEL a făcut ca alimentarea cu energie să fie reluată în zonă miercuri la prânz.

Oamenii locului spun că tornada care le-a răvăşit satul nu are precedent în istoria localităţii şi că au crezut că a venit...sfârşitul lumii. ,,Ghinionul nostru a fost că tornada a venit de la Brâncoveni şi Dragalina direct spre noi. A ocolit Gimbăşaniul, Cosâmbeştiul şi Mărculeştiul şi a lovit la noi şi la Gura Văii, a venit, practic, peste câmp...” spune Vasile Şincan, primarul comunei Sudiţi. Şincan ne-a declarat şi că toţi cei care au avut de suferit în urma tornadei vor fi despăgubiţi: ,,Am trimis deja la Prefectură o situaţie cu pagubele produse în sat şi urmează să se înfiiinţeze o comisie de evaluare care va stabili exact cine şi cât are de primit pentru refacerea locuinţelor. Sper ca asta să se întâmple chiar în zilele următoare. Azi ( joi – n.red.) am trimis situaţia la Prefectură şi aşteptăm răspunsul oficial...”.

Tornada de marţi seară a produs pagube importante şi la Ţăndărei, unde a dezrădăcinat mai mulţi copaci pe care i-a prăbuşit peste stâlpii de curent şi a desprins acoperişurile a trei case. Şoferul unui TIR a tras o spaimă cumplită după ce maşina la volanul căreia se afla a fost răsturnată în afara carosabilului în zona industrială a oraşului, fiind nevoie de intervenţia unui echipaj SMURD.

La Mihail Kogălniceanu, un copac a fost smuls din rădăcini şi prăbuşit peste reţeaua electrică din centrul comunei şi un altul a blocat timp de aproximativ o jumătate de oră traficul pe drumul comunal care face legătura cu Gura Ialomiţei.

Reamintim că tornada care a lovit marţi după-amiază în apropierea Autostrăzii Soarelui a produs rănirea a 21 de pasageri aflaţi într-un autocar care pleca de la o procesiune desfăşurată la Slobozia. 12 dintre ei au ajuns la Spitalul Municipal Feteşti, iar 9 - la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Slobozia. Patru dintre credincioşii care au avut ghinionul să se afle în autocarul aruncat de tornadă pe câmp au fost internaţi, iar unul dintre ei, aflat în stare gravă, a fost transferat la Spitalul Clinic de Urgenţă ,,Bagdasar Arseni” din Bucureşti.


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare