Inițializează o căutare

SAMGPL

Șeful jandarmilor feteșteni, acuzat de abuzuri. IGJR a cerut rapoarte


// AUTOR: Nicușor Dinu

Recent, patru subofiţeri de jandarmerie din Feteşti i-au solicitat comandantului Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Ialomiţa, Răzvan Salaoru, o audienţă. Acesta a acceptat, nu înainte de-ai întreba motivul. Jandarmii aveau pregătite mai multe rapoarte referitoare la şeful lor, Ion Paraschiv, şeful Detaşamentului de Jandarmi Feteşti.

Într-unul dintre rapoarte, un subofiţer reclama faptul că Paraschiv îi pune să lucreze cu mult peste orele legale, ba chiar şi dublu de multe ori, iar la intrare şi ieşire din misiune sunt certaţi de către Paraschiv pentru problemele sale personale.

Şi a venit ziua audienţei...

...care ar fi trebuit să aibă loc doar între solicitanţi şi Salaoru. Cu toate acestea, cei patru subofiţeri au avut surpriza de a-i găsi alături de Salaoru şi pe adjunctul Costel Dobre, dar şi pe şeful de personal, Mihai Gheorghe. Nu în biroul lui Salaoru, ci în sala de şedinţe. În acel moment, jandarmii le-au înmânat rapoartele şi au refuzat orice discuţie, precizând, printre altele, că nu vor să ajungă ca Naghin, un fost ofiţer de jandarmerie. Acesta, ca şi colegii săi, era vizat de furia lui Paraschiv. În urmă cu mai multe luni de zile, pe fondul stresului acumulat, spun sursele noastre, Naghin a căpătat o boala psihică, a fost declarat inapt şi dat afară din jandarmerie. Familia sa a făcut mai multe adrese către IJJ Ialomiţa, care, ne asigură aceleaşi surse, au fost „puse deoparte“.

Nu ştim cum, dar bănuim, Ion Paraschiv a aflat despre rapoartele respective. Ceea ce a făcut apoi, îi confirmă atitudinea. Comandantul Detaşamentului de Jandarmi Feteşti a mers acasă la M. I., fratele unuia dintre subofiţerii care veniseră să-şi verse nemulţumirile. „Ce-a făcut frac-tu? M-a turnat? Din acest moment, nici când e îmbrăcat în uniformă militară să nu mă mai salute! Urmează să ţi-l fac!”, a ameninţat Paraschiv, care avea figura unui spărgător de dozatoare de cafea.

M. I. şi-a înştiinţat fratele cu privire la vizita inopinată, aşa că reclamanţii au mers să-i ceară socoteală şefului de la Feteşti. Paraschiv n-a vrut să-i bage în seamă. Abia când aceştia au spus că se vor adresa Inspectoratului General al Jandarmeriei Românei (IGJR), au smuls de la Paraschiv un „mă doare undeva de voi”.

Suntem curioşi dacă-l o să-l doară. Adresa către IGJR a fost făcută, iar răspunsul este aparent satisfăcător – o comisie va veni să verifice rapoartele. Şi noi, ca şi subofiţerii implicaţi, aşteptăm decizia Corpului de Control al IGJR în privinţa lui Paraschiv.

Artileria grea

Vă veţi întreba cu siguranţă: cum poate o persoană atât de urâtă de cei din jur să rămână atâta timp într-o funcţie de conducere?

Sincer, ne întrebăm acelaşi lucru! Am găsit, totuşi, o explicaţie. În fotografia ataşată articolului, un pic neclară, îl puteţi vedea pe Ion Paraschiv alături de cei pe care-i numeşte „Artileria grea” – nişte jandarmi de la Feteşti cărora Paraschiv le-a dat funcţii lejere pentru a-i ţine aproape. Dacă aţi putea vedea filmarea, aţi constata, la fel ca şi noi, că se pricep la dans cum se pricep la menţinerea ordinii publice în Feteşti.

Cu o săptămână înainte de apariţia rapoartelor, Paraschiv a petrecut cu ei într-un canton de pădurari din Balta Ialomiţei, unde au consumat băuturi alcoolice până în zori.


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare