Inițializează o căutare

SAMGPL

Fostul primar Catrinoiu, prins cu 132 de kg de pește în perioada prohibiției


// AUTOR: Nicușor Dinu

„Poliţişti din cadrul Secţiei Poliţie Rurală Stelnica au depistat trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 51 şi 66 de ani, din municipiul Feteşti şi comuna Borduşani, în timp ce transportau 132 de kg de peşte din specia scrumbie, pentru care nu deţineau documente de provenienţă.

În ambele cazuri, poliţiştii au întocmit dosare penale, cercetările fiind continuate sub aspectul comiterii de infracţiuni (...) privind pescuitul şi acvacultura, peştele identificat fiind ridicat în vederea confiscării”, precizează Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Ialomiţa, într-un comunicat de presă din data de 17 aprilie a.c..

Evenimentul avusese loc cu o zi înainte, iar informaţiile succinte ascundeau mai mult decât credeaţi.

Bărbatul de 51 de ani este nimeni altul decât fostul primar al municipiului Feteşti, Gheorghe Catrinoiu. El şi amicii săi se aflau într-un autoturism cu numărul IL 12 CFA în momentul în care au fost opriţi de oamenii legii.

Nu ştim cum a intrat Catrinoiu în posesia peştelui sau dacă nu cumva l-a pescuit chiar el. În oricare dintre situaţii se simte un puternic iz penal, despre care nu credem şi sperăm că nu va fi înlăturat cu o simplă clasare, că n-ai cum să mănânci în familie 132 de kg de peşte.

Pe lângă asta, prohibiţia a început pe data de 11 aprilie. Chiar şi pe acea dată, dacă ai fi mers să-ţi cumperi scrumbie, n-ai mai fi găsit, iar vânzătorul te-ar fi asigurat că nici n-ai să găseşti până după încetarea prohibiţiei – 9 iunie a.c..

Un kg de scrumbie poate costa între 25 şi 30 de lei. Pe piaţa neagră, în această perioadă, preţul poate urca mult mai mult, iar cu 132 de kg poţi face bani frumoşi. Ce păcat că i-a fost năruită afacerea...


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare