Inițializează o căutare

SAMGPL

Decizii controversate ale Tribunalului Ialomiţa. Poliţiştii şpăgari de la Autostrăzi au scăpat de control judiciar, poliţistul-sincer nu poate pleca din ţară


// AUTOR: Andrei Banu 

Marius-Alexandru Ivanciu, Andreas-Cristian Condari şi Ionuţ-Adrian Măgureanu, o parte dintre poliţişti de la Autostrăzi trimişi în judecată pentru luare de mită, au scăpat de controlul judiciar şi vor fi judecaţi în libertate pentru luare de mită, fals în înscrisuri şi favorizarea făptuitorului. Decizia a fost pronunţată de magistraţii Tribunalului Ialomiţa miercuri, 10 aprilie a.c., şi este definitivă.

Deşi dosarul în care cei trei, alături de Viorel Hnatiuc, sunt trimişi în judecată a fost înregistrat la Tribunalul Ialomiţa încă din luna iunie 2018, până în momentul de faţă nu s-a acordat primul termen de judecată. Oricum, Condari şi Hnatiuc au renunţat deja la uniforma poliţienească. Primul s-a pensionat, celălalt nu a putut, aşa că s-a făcut şofer de tir.

Unii relativ liberi, alţii...

...trişti. Ca Marcel Craiu, spre exemplu. Acesta a fost implicat în fapte similare, însă a colaborat cu anchetatorii şi a semnat un acord de recunoaştere a vinovăţiei. Acord în urma căruia, culmea, are mai puţină libertate decât ceilalţi inculpaţi – încă nejudecaţi şi necondamnaţi, ce-i drept.

Marcel Craiu a primit o condamnare-fulger la tribunalul judeţean, în octombrie 2018 – condamnare pe care o acceptase, bineînţeles. A primit 2 ani şi 11 luni cu suspendare pentru o infracţiune de luare de mită, una de complicitate la luare de mită şi una de fals material în înscrisuri. Tot judecătorii ialomiţeni au decis atunci că Marcel Craiu va trebui să fie supravegheat timp de trei ani de către Serviciul de Probaţiune, perioadă în care îi sunt interzise mai multe drepturi, printre care părăsirea teritoriului României fără acordul instanţei.

Acord care, se pare, nu este tocmai uşor de obţinut. La finele lunii martie, Craiu a cerut Tribunalului Ialomiţa încuviinţarea părăsirii ţării, însă pe data de 10 aprilie, magistraţii au respins solicitarea definitiv. În aceeaşi zi, inculpaţii care au mai rămas în dosar au scăpat de controlul judiciar.


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare