Inițializează o căutare

SAMGPL

UPU a Spitalului Judeţean va fi modernizată cu 1,6 milioane de euro, bani europeni


// AUTOR: Robert-Viorel Dincă

Proiectul are ca obiectiv general reabilitarea, modernizarea şi extinderea Unităţii de Primire Urgenţe. Odată cu punerea în practică a noii investiţii realizată la principala unitate spitalicească din judeţ se are în vedere ridicarea nivelului calitativ al actului medical prestat la Spitalul Judeţean, scăderea numărului de pacienţi redirecţionaţi şi scăderea timpului necesar pentru diagnosticare şi tratament, odată cu dotarea secţiei de primiri urgenţe cu aparatura medicală la standarde europene.

Valoarea proiectului este de aproape 1.600.000 de euro, iar termenul de execuţie este de 33 de luni, ceea ce înseamnă că investiţia va fi pusă la dispoziţia pacienţilor în anul 2021. Din valoarea totală de aproape 7.500.000 de lei, 700.000 de lei reprezintă investiţia în achiziţionarea a 216 dispozitive specifice activităţii UPU iar la finalul lucrărilor de modernizare ar trebui ca suprafaţa totală a UPU să ajungă la 961 de metri pătraţi.

„A fost o muncă deosebit de dificilă, mai ales că suntem în competiţie cu celelalte judeţe din Regiunea de Dezvoltare Sud-Muntenia. Şi sper să recuperăm cei şapte ani care nu s-au dovedit a fi prea interesanţi din punctul de vedere al accesării fondurilor europene” a declarat Victor Moraru. Preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa a reiterat cu acest prilej şi faptul că domeniul sănătăţii s-a aflat permanent în atenţia autorităţilor judeţene, dovadă în acest sens fiind şi proiectele depuse în vederea modernizării ambulatoriului Spitalului Judeţean de Urgenţă, respectiv cel de 12.000.000 de euro pentru noul bloc operator, proiecte pentru care se aşteaptă semnarea contractului cu ADR Sud-Muntenia în vederea finanţării.

Prezent la evenimentul de la Slobozia, Liviu Muşat, directorul ADR Sud-Muntenia, a precizat că momentul de joi are o încărcătură simbolistică deosebită: „Este, practic, primul contract care vizează problematica asistenţei medicale semnat în judeţul Ialomiţa. Există şi alte proiecte depuse şi mă bucur să vă anunţ că nu mai târziu de săptămâna viitoare vom semna un contract pe Axa Prioritară 3 pentru Spitalul Municipal Feteşti. Ceea ce înseamnă că latura medicală, activitatea de îngrijire a sănătăţii medicale, este prioritară pentru noi”.

Odată semnat contractul de finanţare, proiectul investiţional de la Slobozia va intra în faza elaborării documentaţiei în vederea organizării licitaţiei care va desemna firma ce va pune în practică proiectul. Dacă lucrurile se vor desfăşura conform aşteptărilor echipei de implementare, lucrările de construcţie a noii secţii de primiri urgenţe ar trebui să demareze cel mai târziu în primăvara anului viitor.


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare