Inițializează o căutare

SAMGPL

Un locuitor al comunei Sudiți a găsit trei proiectile pe un câmp din localitate. Specialiștii ISU au mai identificat două


// AUTOR: Comunicat ISU Ialomița / FOTO: ISU Ialomița

Un cetățean din comuna Sudiți, care efectua lucrări agricole pe un teren arabil din localitate, a sesizat joi, în jurul orei 11.00, printr-un apel la 112, faptul că a descoperit trei proiectile în zonă. Echipa pirotehnică a inspectoratului a fost alertată și s-a deplasat de urgență la fața locului, unde specialiștii au efectuat identificarea muniției, precum și cercetarea terenului. În urma acestei operațiuni, pirotehniştii au descoperit alte două proiectile.

În final au fost ridicate, transportate și depozitate în vederea distrugerii un număr de 5 proiectile, un proiectil exploziv de artilerie de calibru 100 mm şi 4 proiectile explozive de artilerie de calibru 152 mm.

O altă misiune a pompierilor s-a desfășurat ieri în aceeași localitate, în satul Gura Văii. Rezerva de plante furajere și gardul dintr-o gospodărie au fost distruse de flăcări, din cauza unui foc deschis executat în apropierea curții, pentru igienizarea de primăvară. Cel mai probabil, focul nu a fost supravegheat corespunzător și jar sau scântei din acesta au fost purtate de vânt către gospodărie. Evenimentul a fost anunțat în jurul orei 13.00, iar pentru stingerea incendiului au acționat pompierii de la Garda de intervenție Țăndărei cu două autospeciale cu apă și spumă. Aproximativ 4 tone de lucernă și 8 metri liniari din gardul împrejmuitor au fost distruse de flăcări.

Situațiile de urgență prezentate sunt rezultatul manifestării riscurilor celor mai frecvent întâlnite pe raza județului odată cu creșterea temperaturilor.


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare