Inițializează o căutare

SAMGPL

La Bordușani s-a furat gardul împrejmuitor al gropii în care au fost îngropați porcii cu pestă

// AUTOR: Robert-Viorel Dincă / FOTO: Arhivă


Puşi, probabil, pe glume, sau revoltaţi, poate că au rămas fără porc de Crăciun, autori pe care poliţiştii îi caută şi la această oră s-au răzbunat pe gardul care înconjoară groapa în care au sfârşit porcii sacrificaţi în comună în urma epidemiei de pestă porcină africană.

Dispariţia a fost sesizată de „vicele” Ionel Bâlbâie pe data de 19 februarie şi tot atunci a fost declanşată operaţiunea de căutare a autorilor. Sau autorului, rămâne de stabilit.

Primarul Marin Bobocel povesteşte că zona respectivă e verificată periodic, dar faptul că e situată relativ departe de marginea localităţii a făcut ca dispariţia gardului împrejmuitor să fie descoperită târziu faţă de momentul la care a fost comis furtul. Edilul nu-şi explică gestul, mai ales că, după cum afirmă, valorificarea e, practic, imposibilă: „Au fost oameni fără cap, n-au ce să facă cu un simplu gard de plasă. Şi nici efecte, să zicem, secundare nu are furtul. Nu există riscul contaminării pentru că în vară am aşternut două straturi de folie. Mergem din două în două săptămâni doar să verificăm zona. Dar, nu ne aşteptam la surprize de-astea…” spune Bobocel.

Primarul Borduşaniului aşteaptă acum bugetul pentru 2019 pentru a reface „îngrădirea” din plasă.

Între timp, poliţiştii continuă ancheta şi căutarea autorului, singurul indiciu de până la această oră fiind, conform Andreei Loghin, purtătorul de cuvânt al IPJ Ialomiţa, acela că furtul s-ar fi comis în intervalul 4-12 februarie.

Borduşani a fost la sfârşitul lunii iulie a anului trecut cea de-a patra localitate ialomiţeană în care a fost confirmată prezenţa virusului pestei porcine africane, ceea ce a determinat autorităţile să sacrifice întregul efectiv de suine din gospodăriile populaţiei.


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare