Inițializează o căutare

SAMGPL

GREVĂ JAPONEZĂ Personalul didactic al CJRAE Ialomița protestează față de refuzul oficialilor de a acorda sporul neuropsihic

// AUTOR: Andrei Banu / FOTO: USLÎ Ialomița

Astăzi, personalul didactic din cadrul Centrului Județean de Resurse și de Asistență Educațională (CJRAE) Ialomița se află în grevă japoneză, în intervalul orar 08-12.

Consilierii şcolari sunt nemulţumiţi de intenţia Ministerului Educaţiei de a le sista sporul de învăţământ special, în cuantum de 15% din salariul de bază, dar şi de refuzul deja exprimat de oficiali de a le acorda sporul de solicitare neuropsihică, care înseamnă 10% din salariu. 



Acest spor este primit încă din decembrie 2018 de cădre celelalte cadre didactice, dar nu şi personalul didactic din CJRAE. Protestele vor continua și săptămâna viitoare.

„Protestul este legat de faptul că, pentru această categorie de personal didactic nu se acordă sporul neuropsihic în cuantum de 10% și pentru personalul didactic auxiliar angajat în CJRAE nu se mai acordă, de la 1 ianuarie, sporul de 15% pentru condiții speciale de muncă. Raportat la salariu unui cadru didactic, salariul lor este cu 10% mai mic decât cel al unui cadru didactic care predă la gimnaziu, spre exemplu. Nu e firesc. Sunt profesori, dar, de fapt, câștigă cu 10% mai puțin. Aceste categorii de personal își desfășoară activitatea în Fetești, Slobozia și Urziceni. De la centrele din aceste localități, pleacă la unitățile școlare în care își desfășoară activitatea de sprijin, de consiliere psihosomatică ș.a.m.d..”, a declarat pentru noi liderul sindical Traian Mitrea.





Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare