Inițializează o căutare

SAMGPL

Urmează alte proteste în Sănătate. Sindicaliştii Sanitas au nemulţumiri cu privire la calcularea sporurilor

Consiliul Naţional al Federaţiei Sanitas a hotărât să înceapă organizarea de acţiunii sindicale revendicative timp de două luni, principalele nemulţumiri fiind modul de calculare a sporurilor, dar şi eliminarea din plafonul de 30% a indemnizaţiei de hrană, potrivit liderului sindical din Ialomiţa, Valentin Spătărelu.


„Marţi a avut loc Consiliul Naţional al Federaţiei. În urma unei analize făcute s-au constatat probleme în toate judeţele din ţară din cauza introducerii indemnizaţiei de hrană în plafonul de 30%. Acest lucru a generat scăderea sporurilor, a veniturilor. La nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţe Slobozia, salariile au scăzut între 2 şi 15%. La fel şi în alte spitale din ţară. (...) Oricum, nu este suficientă doar scoaterea indemnizaţiei de hrană. Noi am solicitat şi scoaterea sporului pentru continuitatea în muncă, pentru zilele de sâmbătă şi duminică”, a declarat Valentin Spătărelu.

Totodată, Federaţia Sanitas solicită includerea contravalorii indemnizaţiilor pentru concediile de odihnă şi pentru concediile medicale în suma salariilor de bază de la nivelul ordonatorului de credite, eliminarea inechităţilor în ceea ce priveşte aplicarea Regulamentului de sporuri, precum şi corectarea inechităţilor din Legea 153/2017 şi includerea în Anexa II a tuturor categoriilor de personal din sănătate şi asistenţa socială.

Potrivit calendarului aprobat, până pe 1 martie a.c. va avea loc convocarea Comisiilor de dialog social la nivelul Prefecturilor judeţene şi a Municipiului Bucureşti şi pichetarea autorităţilor locale.

Din 6 martie, protestele se vor muta la Ministerul Finanţelor Publice, pe 13 martie este programată pichetarea Ministerului Sănătăţii, pe 20 martie pichetarea Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale, iar pe 03 aprilie este anunţat un miting în Capitală.

Andrei Banu


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare