Inițializează o căutare

SAMGPL

SIPI anchetează pătrunderea în arhiva cu documente clasificate a celor doi elevi-jandarmi

La finele săptămânii trecute relatam despre faptul că doi elevi ai unei şcoli de jandarmi, aflaţi în practică la Feteşti, au fost puşi să presteze activităţi de curăţenie în arhiva cu documente clasificate a Detaşamentului de Jandarmi. Deşi oficialii nu vor să recunoască, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Ialomiţa a considerat că întâmplarea reprezintă un „incident de securitate”, după ce au efectuat un control în urma articolului scris de noi. 


Ca o primă măsură, întreaga arhivă a fost mutată într-o altă clădire şi se află sub pază strictă. Din informaţiile pe care le avem, în acest caz vor interveni, cu siguranţă, şi ofiţerii Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă (SPI). Detalii cu privire la măsurile pe care le vor lua aceştia, veţi putea citi într-o ediţie următoare.

IJJ Ialomiţa a infirmat povestea, precizând în continuare că elevii respectivi au intrat doar într-o anexă, unde nu existau nicidecum documente clasificate, ci doar documente care urmează să fie distruse.

Povestea pe scurt

Doi elevi ai Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi Fălticeni „Petru Rareş” desfăşoară, încă din luna ianuarie a.c., un stagiu de practică în cadrul Detaşamentului de Jandarmi Feteşti.

Comandantul detaşamentului, Ion Paraschiv, a decis într-o zi să le traseze sarcini administrative demne de filmele de comedie: să cureţe prin arhiva unităţii cu documente clasificate. Că ce s-ar putea întâmpla? Preventiv din fire, Paraschiv n-a uitat să le spună celor doi tineri că nu trebuie să mai afle nimeni aceste amănunte.

Potrivit surselor noastre, ambii elevi au avut timp berechet să studieze cu atenţie documentele găsite în arhivă, anumite informaţii chiar fiind răspândite ulterior prin Feteşti.

Lăsând hazul la o parte, situaţia este una destul de gravă, întrucât în astfel de încăperi au acces doar anumite cadre autorizate. La intrarea în arhivă, persoanele trebuie să fie menţionate într-un registru la fel şi la ieşire. În cazul de faţă, bineînţeles, n-a fost înregistrat nimic!

Nicuşor Dinu


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare