Inițializează o căutare

SAMGPL

Liberala Barcari aşteaptă ca MEN să stabilească un calificativ real al activităţii sale

La mai bine de o lună şi jumătate de când a câştigat procesul cu Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN), Luminiţa Barcari se află încă la catedră, la Liceul Teoretic „Carol I” din Feteşti, şi aşteaptă ca oficialii din Educaţie să-i îndrepte situaţia. În luna martie a.c., mandatul de inspector şcolar general îi va expira.



„Nu ştiu exact ce va fi (n.red.: despre expirarea mandatului). Eu am câştigat un proces. Mai departe, ministerul hotărăşte. Nu ştiu ce gândeşte ministerul”, ne-a declarat Luminiţa Barcari, sesizabil reţinută.

Întrebată dacă plănuieşte să iniţieze o acţiune în instanţă prin care să solicite Ministerului Educaţiei drepturile salariale din perioada în care a fost suspendată pe nedrept, Barcari a răspuns: „Deocamdată nu acest lucru este important pentru mine, ci acel calificativ. Mergem pe etape!”.

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au dispus marţi, 27 noiembrie 2018, anularea tuturor documentelor care au stat la baza destituirii Luminiţei Barcari din funcţia de inspector şcolar general. Decizia este executorie, însă poate fi atacată cu recurs.

La sfârşitul lunii martie 2018, liberala Luminiţa Barcari, numită la conducerea inspectoratului în primăvara anului 2015, a fost înlocuită cu Manuela Zainea, susţinută de social-democraţi, fiind demisă pentru a doua oară, printr-un ordin semnat de fostul ministru al Educaţiei, Valentin Popa.

Demiterea a fost motivată printr-un raport de evaluare a activităţii fostei şefe a IŞJ Ialomiţa, care a avut calificativul „nesatisfăcător”. Iniţial, Barcari a contestat acest raport la Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN), dar în zadar – contestaţia nu a fost admisă.

Luminiţa Barcari s-a îndreptat apoi către instanţa de judecată şi a cerut anularea fişei de evaluare la Curtea de Apel Bucureşti.

Andrei Banu


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare