Inițializează o căutare

SAMGPL

Moş Crăciun în varianta 2018 e mai sărac pentru angajaţii Primăriei Slobozia

Vestea a picat ca un trăznet după ultima şedinţă a Consiliului Local al Municipiului Slobozia, şedinţă a cărei ordine de zi stabilită iniţial a fost suplimentată exact cu proiectul tradus în termeni pe înţelesul tuturor, cam aşa : salariile angajaţilor din subordinea primarului Mocioniu sunt îngheţate cu începere de la 1 ianuarie 2019. Şi, mai mult decât atât, o parte dintre angajaţii din eşaloanele II şi III s-ar putea trezi în situaţia deloc comodă de a fi disponibilizaţi, deşi „de la Bucureşti” li se promiseseră bani în plus după majorarea salariului minim pe economie de la 1900 la 2080 de lei întrucât salariile angajaţilor sunt calculate prin raportarea la salariul minim brut pe ţară.


Decizia de îngheţare a salariilor a fost motivată de specialiştii Direcţiei Economice din cadrul Primăriei Municipiului Slobozia prin faptul că „fondul aferent cheltuielilor de personal din bugetul Municipiului Slobozia nu ar suporta o mărire de salarii pentru anul 2019… deoarece municipalitatea are în vedere realizarea mai multor obiective de investiţii pe care le consideră de maximă importanţă pentru rezolvarea intereselor locuitorilor municipiului.

„Nu am avut de ales, am făcut calcule şi dacă am fi mărit salariile funcţie de noul salariu minim brut pe ţară, bugetul local nu putea suporta cheltuiala suplimentară”, a explicat Mocioniu propunerea supusă aprobării plenului Consiliului Local şi adoptată în unanimitate de consilierii locali prezenţi la ultima şedinţă din 2018. Iar pentru ca Sărbătorile să fie cu adevărat „fericite” pentru angajaţii Primăriei, primarul Mocioniu a anunţat că urmează o „analiză a performanţei” salariaţilor din subordine, în urma căreia se va renunţa „la o parte dintre cei care nu se ridică la nivelul aşteptărilor“.

Măsura îngheţării salariilor a fost adoptată după ce luni a avut loc o întâlnire a reprezentanţilor administraţiei locale cu Ionel Marinescu, liderul sindicatului „Matei Basarab” al angajaţilor din aparatul de specialitate al primarului Mocioniu, Direcţia Educaţie, Cultură şi Tineret, dar şi din DADP Slobozia. Întâlnirea s-a soldat cu acceptul scris al liderilor de sindicat pentru „îngheţarea” salariilor de anul viitor la nivelul celor din 2018.

Măsura adoptată de Consiliul Local Slobozia pe post de „cadou de Crăciun” pentru angajaţii Primăriei Slobozia vine după ce anul care se pregăteşte să devină istorie a fost sinonim cu un maxim la fel de istoric în ceea ce priveşte cheltuielile de personal ale Primăriei, situate la aproape 32.000.000 de lei în condiţiile în care totalul veniturilor a fost de puţin peste 74.000.000 de lei.

Robert-Viorel Dincă


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare