Inițializează o căutare

SAMGPL

Alexandru Potor a renunţat la funcţia de secretar de stat deţinută în Ministerul Agriculturii

Renunţarea devenită oficială pe 10 decembrie fusese anticipată de către oamenii din MADR încă din momentul în care cel considerat omul-cheie în relaţia cu Bruxelles-ul a ales să absenteze de la o reuniune „la vârf” a fermierilor români. Reuniune în cadrul căreia au fost prezentate celor interesaţi direcţiile pentru care a optat România în noua Politică Agricolă Comună.


În contextul dat, nu puţine au fost vocile din interiorul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, care au afirmat că renunţarea lui Potor reprezintă o lovitură de imagine pentru ministerul coordonat de Petre Daea. Asta pentru că Potor se bucura de vizibilitate şi, mai ales, de încredere din partea oficialilor Comisiei Europene, instituţie cu ai cărei specialişti în domeniul politicilor agricole a ţinut legătura pe perioada mandatului de secretar de stat, dar şi anterior, ca formator şi expert în domeniul achiziţiilor publice.

Demisia, care, date fiind relaţiile apropiate pe care Potor le avea cu Marian Neacşu, poate fi pusă şi pe seama „mazilirii” fostului secretar general al PSD. Ceea ce este cert e faptul că decizia vine într-un moment total nepotrivit pentru România, adică la mai puţin de trei săptămâni înainte ca Bucureştiul să preia preşedinţia rotativă a Consiliului Europei, ceea ce ar presupune în mod firesc şi o continuitate în discuţiile demarate deja inclusiv în domeniul politicilor agricole la nivel comunitar.

Anterior numirii în funcţia din care a demisionat pe 10 decembrie, Alexandru Potor a activat în sectorul de accesare a fondurilor europene, fiind cel de al cărui nume şi de a cărui activitate, mai ales, se leagă succesul Federaţiei Naţionale a Grupurilor de Acţiune Locală, pe care a condus-o până la momentul numirii în funcţia de secretar de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Alexandru Potor fusese numit în locul lui George Turtoi şi, iniţial, a fost responsabil de activitatea celor două agenţii de plăţi din sectorul agricol românesc, APIA şi AFIR.

Contactat telefonic, Alexandru Potor a refuzat să comenteze gestul demisiei, dar a precizat că îşi va nuanţa în curând decizia de plecare din echipa lui Petre Daea într-o postare pe o pagină personală de socializare.

Alexandru Potor este absolvent al facultăţilor de Drept şi Administraţie Publică şi a candidat pe listele PSD Ialomiţa la alegerile din decembrie 2016 pentru un loc în Senatul României.

Robert-Viorel Dincă


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare