Inițializează o căutare

SAMGPL

Liderul organizației ALDE Dâmbovița, în vizită de curiozitate la ALDE Ialomița

Printre „punctele de atracţie” ale conferinţei de presă susţinută la sediul organizaţiei judeţene ALDE Ialomiţa, alături de preşedintele Ionel Gae s-au numărat şi consideraţiile pe marginea mult-mediatizatei Legi 192/2018. Este vorba despre legea devenită virală în media românească sub numele de „legea împotriva lenei”, şi pe care oaspetele a catalogat-o drept „o lovitură de imagine”. Ionel Petre a afirmat că, în opinia sa, este inacceptabil ca, la nivel naţional, 25.000 de beneficiari de ajutor social să aştepte mila statului român timp de mai bine de un deceniu: „Primirea de ajutor social a devenit aproape o meserie în România. Mă aştept ca, în curând, cei care tot aşteaptă ajutorul social în loc să-şi caute un loc de muncă să se aştepte să primească şi pensie”, a declarat, mai în glumă, mai în serios, oficialul. 


Ionel Petre consideră că legea adoptată pe 22 octombrie repară o mare nedreptate, în sensul în care „este nedrept ca unii să muncească pe brânci la câte două-trei joburi, iar alţii, pe ajutorul minim primit de la stat, să-şi înceapă ziua în crâşmă”. Pe de altă parte, în opinia sa, aplicarea actului normativ care modifică la fel de celebra lege a ajutorului social, nu trebuie să-i nedreptăţească pe cei care chiar se află, din motive care nici măcar nu le sunt imputabile, în situaţii de viaţă cu adevărat complicate.

Extrem de „colorat” în discurs, Petre apreciază că noua lege tratează snobismul şi prostia: „Este aproape inuman să mergi să-ţi ridici ajutorul social cu taxiul sau cu Mercedesul. Este inuman să spui, atunci când eşti chemat să-ţi găseşti un loc de muncă, să spui că te-au luat durerile de cap sau…frezoanele”. Remarca a venit în contextul în care o „doamnă de etnie”, cum o numeşte Ionel Petre, originară din cartierul târgoviştean Priboi, tocmai a afirmat că nu poate munci pentru că o apucă „frezoanele”.

Politicianul înrolat în partidul condus de fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a amintit în contextul amplelor discuţii provocate de adoptarea legii care modifică felul în care vor fi acordate ajutoarele sociale şi de faptul că o problemă deosebită o ridică numărul persoanelor fără calificare. Pentru acestea, este evident că încadrarea în muncă este, din punct de vedere al lipsei pregătirii profesionale, un impediment în plus. Vestea bună, în opinia lui Ionel Petre, este că prin AJOFM, AJPIS sau prin ONG-urile de profil, se organizează din ce în ce mai multe cursuri de formare profesională. Cu ce rezultate la nivel local şi naţional, rămâne să aflăm la următoarea vizită. Promisă deja celor care au onorat invitaţia la conferinţa de presă de miercuri…

Robert-Viorel Dincă


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare