Inițializează o căutare

SAMGPL

9 magistraţi din Ialomiţa au semnat petiţia de susţinere a procurorului general Augustin Lazăr

Aproximativ 1.600 de magistraţi din ţară au semnat o petiţie prin care îi cer ministrului Justiţiei să renunţe la procedura de revocare a procurorului general Augustin Lazăr. Joia trecută, Forumul Judecătorilor din România şi Mişcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor au solicitat Ministrului Justiţiei să abandoneze procedura de revocare a Procurorului General al României.


Asociaţiile reamintesc faptul că, recent, Comisia de la Veneţia a subliniat „necesitatea asigurării autonomiei parchetelor din perspectiva modalităţii de numire şi revocare din funcţie a procurorilor şefi, astfel încât să se asigure protecţia magistraţilor faţă de imixtiuni politice”. Se constată, se arată în mesajul celor două asociaţii, o creştere a implicării factorului politic în activitatea Ministerului Public şi necesitatea unor „garanţii corespunzătoare în ceea ce priveşte transparenţa, independenţa şi sistemul de control şi echilibru al puterilor în stat”.

În Ialomiţa, n-a fost prea mare coada la semnat

Interesant sau nu, nici un magistrat din Urziceni nu şi-a pus (încă) semnătură pe această petiţie.

De la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slobozia au semnat procurorii Ana-Maria Pîrvu şi Ilie-Răzvan Vlădescu, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Feteşti, procurorii Alexandru-Cosmin Ghinea şi Cristian Sarban, iar de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomiţa, doar Verginica Buzoianu.

Semnături au venit şi din partea judecătorilor Maria-Ecaterina Lateş, Radu Croitoru, Adrian Nica, toţi de la Judecătoria Feteşti şi a judecătorului Valentin Antache, de la Judecătoria Slobozia.

Andrei Banu


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare